PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Martínez respon a les crítiques del CAVA: «Dalmau no aporta res a l’atletisme, només demana diners»

La Federació aixeca el silenci, farta de sentir acusacions que consideren molt llunyanes a la realitat

Per Iván Moure

Víctor Martínez, al centre, presideix l’assemblea general que es va celebrar el dimarts de la setmana passada al Centre de Tecnificació d’Ordino.
Víctor Martínez, al centre, presideix l’assemblea general que es va celebrar el dimarts de la setmana passada al Centre de Tecnificació d’Ordino. | TONY LARA
La Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) ha volgut respondre a totes les acusacions provinents del president del Club d’Atletisme Valls d’Andorra (CAVA), Àngel Dalmau, publicades el dimecres de la setmana passada en exclusiva a EL PERIÒDIC D’ANDORRA. La cúpula del màxim ens de l’atletisme tricolor les va fer ahir, després d’uns dies de reflexió per decidir si ho feien o guardaven silenci. Però asseguren que ja han callat prou durant més d’un any i que no estan disposats a deixar sense resposta el que consideren que són unes crítiques que, a sobre, s’allunyen molt de la realitat.
 
Martínez, com a president, va voler fer de portaveu de tota la junta alhora de respondre una per una les acusacions publicades en aquest rotatiu fa cinc dies. La primera apunta que el CAVA està en estat crític, se sent maltractat per la federació i que pateix un problema econòmic que el pot portar a la desaparició però des del màxim ens van recordar-li que no estarien en aquesta situació «si hagués aprovat el pressupost de la FAA». La federació recorda que va ser el club de Dalmau el que es va oposar a l’aprovació dels números al febrer, i de nou el dimecres de la setmana passada, tot i que aquesta vegada no va servir per acabar aprovant-lo, amb poc més de 240.000 euros. «Si al febrer s’hagués donat la conformitat el CAVA no estaria ara en la situació que diu el senyor Dalmau», va matisar Martínez. 
 
En aquest sentit, la cúpula de la FAA va ser contundent, recordant que Dalmau era membre de la junta però al cap d’uns mesos va demanar la seva baixa voluntària «sense donar cap explicació». «Durant el temps que venia a les reunions no aportava res a l’atletisme, només l’interessava la demanda de diners per poder fer front al deute. Des de la directiva li vam dir que vigilés els seus comptes i ara ens acusa a nosaltres».
 
LES AJUDES, DESFASADES AL SEU FAVOR / La FAA va detallar a aquest rotatiu la subvenció que rep cadascun dels clubs, per demostrar que les acusacions de Dalmau de que no hi havia justícia en el repartiment no és cert:  21.874 euros al CAVA, 2.187 a l’Amics d’Atletisme Andorra (AAA), 9.432 al CE Sant Julià i 872 al Club d’Atletisme Assegurances Doval (CAAD). «És el club que més diners rep, gairebé el doble que les altres tres juntes», es defensen afegint que quant a llicències de clubs, el CAVA, amb 64, en té menys que CAAD (78) i l’AAA (92). També recorden que mai s’ha retallat la subvenció dels clubs, tot i que s’ha hagut de repartir en haver-hi quatre clubs. «No entenem, per tant, perquè parla de que s’han fet retallades i tampoc no li podem avançar diners, perquè no som cap banc i perquè com a federació hem de fer front als nostres compromisos», deixen clar. Tampoc no és que puguin augmentar la partida a donar als clubs, ja que a demanda del Govern, a l’assemblea de la setmana passada van haver-hi canvis als estatuts, relacionats amb què no es pot destinar més d’un 30% de l’ajut del Govern als clubs.
 
Una altra de les acusacions de Dalmau a la FAA va ser que el CAVA sempre tanca els seus comptes amb dèficit zero. «Això és mentida. Aquesta entitat fa anys que té deutes i arrossega un dèficit. La federació sempre l’ha hagut d’avançar diners perquè poguessin anar treballant, fins que l’any passat vam decidir deixar d’avançar diners, perquè no saben gestionar el club». De fet, a l’assemblea, la cúpula de la FAA assegura que el CAVA va presentar un dèficit en els seus números d’uns 10.000 euros. «Si volen coherència, quan ells s’han dedicat a boicotejar les assemblees i no voler votar el pressupost com varen fer el dimarts passat, ara perquè reclama diners?», qüestiona Martínez.
 
Una altra de les crítiques del CAVA van anar adreçades al director tècnic, Abraham Férriz, de qui van dir que treballa per a un altre club. «Ell és el coordinador de la base de la federació i entrena atletes de diversos clubs: Clàudia Guri i Cristina Llovera del Sant Julià, o Leo Sangrà del CAVA entre d’altres. No treballa per a cap club en contret. Es veu molt clar que és un atac personal».
 
Dalmau també va carregar contra l’escola de la FAA, deixant clar que aquesta tasca hauria de ser dels clubs, però segons la federació. «Consta en l’acta d’una assemblea del 2014 que diuen que ‘és una guarderia’, que és deficitària i que no la volen. Només els interessa tenir corredors de més de 16 anys perquè són els que els poden aportar punts per tenir més ajuts econòmics. Desmereixen tota la feina de molts anys». L’escola compta amb 170 alumnes i, segons la FAA, la subvenció rebuda del Govern té una partida obligatòria per a la base, de 31.000 euros.
 
Per últim, l’ens que encapçala Martínez va voler respondre a la frase de Dalmau: «Si no fos pel CAVA no hi hauria atletisme a Andorra». Ho demostren amb curses organitzades i atletes participants. El CAVA ha fet el Cros internacional, amb 214; el Míting internacional, amb 68; els 10K amb 72 i la Trobada de veterans amb 11. El CAAD fa el campionat d’Andorra de 10 km, amb 223 corredors; i la cursa d’Anyós, amb 413. El CE Sant Julià fa la Sant Silvestre, amb 869; i el Nacional de 5 km, amb 48. I l’AAA, la cursa fira d’Andorra, amb 83. «Són les curses dels altres clubs les que tenen més participació», incideixen des de la FAA.
 
CONTRADICCIONS PEL NACIONAL INDOOR / Per últim, la junta recorda que al desembre de l’any passat es va fer una reunió amb els quatre clubs per decidir si el Nacional de pista coberta es feia a Andorra o França. «Ell mateix [en referència a Dalmau] va decidir que es feia a França i dies més tard va sortir a la premsa acusant la FAA de posar el Nacional en un cap de setmana que el CAVA tenia Campionat de Catalunya».
 
Per això la FAA demana al CAVA, farta de les sortides de to de Dalmau, «que mirin una mica tot el que manifesten, ja que són els primers en no complir les normes i reglaments de competicions».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT