PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els entrenaments esportius es veuran modificats

El Govern vol acabar amb una pràctica que desvirtua el reglament

Per L.R. / J.J.B.

Un jugador del Carroi en un partit d’aquesta passada temporada.
Un jugador del Carroi en un partit d’aquesta passada temporada. | CE Carroi
Es vol posar punt i final a pràctiques que es consideren que són contràries a l’esperit de la normativa. El Govern impulsa un canvi en les autoritzacions per a entrenaments esportius després que la passada temporada hi hagués un abús en clubs de la Primera i Segona Divisió de la Lliga Nacional. D’aquesta manera l’Executiu vol acabar d’arrel amb la picaresca.
 
Aquest reglament es va modificar el 2012, però amb el temps des del Govern s’ha detectat que es realitzaven pràctiques que el desvirtuaven, especialment amb l’arribada massiva de jugadors mexicans, que van fer esclatar tot l’assumpte. La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va voler posar fil a l’agulla, però en l’assemblea els clubs no van aprovar cap canvi en la reglamentació per posar límits al nombre de jugadors forans en aquesta situació. Tal i com es van realitzar les modificacions fa quatre anys «obrien la porta tal i com estaven regulades a pràctiques que no ens convencen o que en tot cas creiem que desvirtuen la finalitat d’aquestes autoritzacions tal i com es van crear en el seu moment», expressa Xavier Espot, ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, per tant, «aquestes autoritzacions han de servir per la raó per la qual es van crear, és a dir, realitzar entrenaments esportius no remunerats aquí a Andorra o remunerats sempre i quan estiguin en un conveni subscrit amb el Ministeri d’Educació, i no servir per participar en competicions nacionals com a plataforma per després poder participar en competicions internacionals, òbviament amb una remuneració a llarg termini».
 
El ministre destaca que els futbolistes no es trobaven il·legalment al país. «No es que estiguessin en una situació irregular però també hem constat que molts d’aquests jugadors no acabaven de complir tots els requisits reglamentaris en matèria d’immigració. Però a banda d’aquest problema i independentment d’aquestes situacions concretes, el que està clar és l’ús que s’ha fet d’aquestes autoritzacions, perfectament legítimes amb la normativa actual, que no respon a la finalitat de la modificació normativa de l’any 2012», assenyala Espot, que veu que l’opció a ajustar-se als temps ha d’estar sempre oberta: «És important transmetre que les lleis no deixen de ser normes dinàmiques i que s’han d’adaptar a les circumstàncies de cada moment. No són normes un cop s’aproven no es poden modificar mai més». Confia que ben aviat es pugui tirar endavant. «Entrarà a tràmit parlamentari com a màxim d’aquí quinze dies i crec que la tramitació no ha de ser excessivament feixuga perquè, de fet, es tracta de modificar un article», indica el ministre.
 
Llicències UEFA / El Departament de Llicències de la FAF atorga la llicència UEFA per a la temporada 2016-2017 a cinc dels vuit clubs de la Lliga Grup Becier que la van sol·licitar. Els que compleixen amb les exigències són l’FC Lusitans, FC Santa Coloma, UE Engordany, UE Sant Julià, UE Santa Coloma. Menys escaldencs i lauredians, la resta jugaran aquest estiu competició europea. Per contra, li denega a FC Encamp, FC Ordino i Penya Encarnada d’Andorra perquè no compleixen amb els requisits necessaris.
PUBLICITAT
PUBLICITAT