PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Bus Turístic mostra nous racons del país

El Roc del Quer, El Museu de la Moto i el Comapedrosa se sumen a l’itinerari

Per ESTEFANIA GRACIA

Els itineraris que farà el Bus Turístic durant aquest any.
Els itineraris que farà el Bus Turístic durant aquest any. | ANDORRA TURISME
el Bus Turístic endega avui nova temporada amb set rutes establertes i nous itineraris amb la intenció d’oferir «alternatives al turisme de compres i esport», segons va matisar ahir el director de Productes i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres. 
 
Entre els nous espais que incorpora el bus es troben el mirador del Roc del Quer, el Museu de la Moto de Canillo i el Parc del Comapedrosa. Tanmateix, per ampliar els serveis i oferir més activitats durant el període que les estacions d’esquí estan tancades, s’ha decidit ampliar els mesos en què el bus estarà circulant, així, des d’avui i fins el 31 d’octubre, el vehicle estarà en moviment (l’any passat el bus va estar en actiu fins el mes de setembre).  
 
Aprofitant el Cirque du Soleil, també s’oferiran descomptes als turistes que hagin fet servir el Bus Turístic i vulguin assistir a l’espectacle. D’aquesta manera, amb els nous itineraris i l’ampliació de serveis, les expectatives d’ocupació augmenten. Torres va confirmar que durant el passat any el bus va acollir a 1.909 turistes, mentre que de cara a aquest any s’espera arribar als 2.500-3.000 visitants. 
 
Horaris i tarifes / Pel que fa als horaris i tarifes, seran similars als del 2015. De diumenge a divendres, el bus farà itineraris durant el matí, de les 9.00 hores a les 13.30 h, amb un cost de 15 euros, mentre que el dissabte el recorregut serà de les 9.00 hores a les 16.00 h, amb una parada per dinar, aquest està inclòs en el preu del bitllet que es pot adquirir per 29 euros (el passat any costava 35 €). Les entrades es poden comprar de forma online a través de la web d’Andorra Turisme, on s’especifica detalladament cada horari i el recorregut que se segueix. 
 
Potenciació de la cultura / Torres va destacar el fet que els itineraris del bus busquen proporcionar als turistes una oferta cultural i mediambiental, per donar a conèixer així «espais naturals i les muntanyes del país». A més, durant aquesta temporada, «es potenciarà l’oferta cultural que mostra Andorra, com n’és el Museu de la Moto de Canillo o l’ampliació d’un dia més en els itineraris a la Farga Rossell». 
 
Pacs d’allotjament i bus / Torres va destacar que s’està treballant amb els hotels del país per «promocionar més el Bus Turístic i tenir més espais visibles» del vehicle. A més de mirar de fer un «paquet conjunt d’allotjament i bus», de manera que des dels hotels també es vengui l’oferta turística del bus. 
 
Tanmateix, per formar als empleats dels centres hotelers, durant els primers 10 dies d’aquest mes, els treballadors de tots els hotels tindran l’oportunitat de fer els itineraris del bus «per conèixer de primera mà el servei que s’ofereix i així poder-lo mostrar de millor manera als turistes». Una oferta que ja ha estat valorada per diferents establiments del país, com va destacar Torres, «hi ha hotels que ja s’han interessat en poder fer aquests itineraris i integrar-los dins de les seves ofertes». 
 
El perfil més destacat de turistes que fan servir el bus és de parelles d’entre 30 i 35 anys i grups d’amics d’aquesta franja d’edat, tot i que aquest any es vol potenciar més el turista familiar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT