PUBLICITAT

Andorra La Vella

La part baixa de Meritxell tancarà a la circulació entre el juliol i l’agost

La cònsol major de la capital dóna el vistiplau a la peatonalització abans de finalitzar el pla d’embelliment

Per EL PERIÒDIC

El punt final de Vivand on, a partir de l’estiu, es donarà continuïtat a la peatonalització fins a la pl. de la Rotonda.
El punt final de Vivand on, a partir de l’estiu, es donarà continuïtat a la peatonalització fins a la pl. de la Rotonda. | TONY LARA
La peatonalització de l’avinguda Meritxell s’avança al seu embelliment i esdevindrà peatonal «entre juliol i agost», segons va notificar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que cedeix a les peticions de promptitud trameses des del sector comercial.
 
El punt final de Vivand –frontera d’Andorra la Vella amb Escaldes-Engordany– i la plaça de la Rotonda  comprendran el tram de la principal carretera de la capital que tancarà al tràfic. Així ho va assegurar la dirigent de la parròquia tot referint-se a l’exigència de celeritat que li arriba per part del 85% dels propietaris d’establiments favorables al restringiment a la circulació de vehicles: «Ens demanen tancar ja». La mesura es prendrà, segons informa l’agència de notícies ANA, sense esperar l’aplicació del pla d’embelliment que afectarà tota l’avinguda i que preveu engegar, de cara a l’any vinent, una millora i embelliment de tota la via, tant l’imminentment peatonalitzada com també la zona més baixa. D’aquesta manera, el tall al trànsit que es farà efectiu les properes setmanes no comportarà treballs extres: «Obrirem com ho tenim ara» i únicament es trauran «alguns elements del mig per no destorbar». 
 
Embelliment de l’avinguda/ Des de la corporació ja es treballa en les millores que caldrà aplicar a l’avinguda amb l’objectiu que esdevingui «un referent». La dirigent demòcrata va afirmar que la finalitat és, mitjançant la sostenibilitat dels materials emprats, que el replantejament del carrer sigui una cosa «moderna, innovadora, variable i viva», és a dir, «no tenir sempre la mateixa jardinera, que tot es vagi adaptant». Malgrat que l’avinguda hagi de quedar subdividida es vol que tingui una continuïtat visual.
 
Sentit de la circulació/ L’actuació per renovar la imatge de Meritxell comportarà la redefinició de la zona on conviuran vianants i cotxes. En aquest sentit, caldrà determinar si l’espai tindrà un únic sentit o bé comprendrà tots dos. La corporació comunal tendiria cap a la primera opció per, d’aquesta manera, poder eixamplar les voravies. Tanmateix, la decisió es prendrà «en consens amb els comerciants», que han demanat uns mesos abans de decidir-se. «Volen veure com els afecta el tall al trànsit de la part de baix, si els vianants que arriben a la rotonda segueixen o no cap a dalt», va dir Marsol. Per aquest motiu, «a partir de l’octubre farem una enquesta» i serà allà on es prendrà la decisió.
 
Soterrament al prat de la creu/ L’actuació que segueix a l’embelliment de l’avinguda Meritxell i encara en la fita de facilitar a les persones el passeig per la capital, passa pel possible soterrament de la carretera que dóna accés al Prat de la Creu. Si bé va matisar que es tracta d’un projecte a llarg termini» , Conxita Marsol manté la intenció de soterrar la baixada de cotxes des d’Escaldes i la Massana direcció el carrer Prat de la Creu perquè, d’aquesta manera, «es facilitarà l’accés per a vianants» que circulin per la plaça de la Rotonda. Tot i no tenir un caràcter immediat, aquest plantejament «quedarà plasmat al pla d’Urbanisme de la parròquia, sobre el qual ja hi estan treballant», segons va informar Marsol. 
 
Circulació direcció a Escaldes/ La darrera intenció de la majoria demòcrata, en matèria d’ordenament urbanístic, afecta als carrils de circulació que porten als vehicles a Escaldes-Engordany. Els vehicles procedents del carrer Prat de la Creu i del parc Central podrien també veure’s redirigits per un pas soterrat. En aquest cas seria per a la totalitat dels circulants. «L’avinguda Meritxell té pàrquings i d’altres zones a les quals s’ha de poder accedir en cotxe», segons va defensar la cònsol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT