PUBLICITAT

Saint-Vulbas

Bouhanni s’imposa en una etapa per a esprinters

Purito es manté a la mateixa distància perquè tot el pilot arriba junt

Per EL PERIÒDIC

Bouhanni va fer un homenatge en meta a Mohammad Ali.
Bouhanni va fer un homenatge en meta a Mohammad Ali. | Lionel Bonaventure / AFP
Victòria per KO. El francès Nacer Bouhanni (Cofidis) va imposar-se a l’esprint a la primera etapa del Critérium du Dauphiné. El corredor gal, d’origen argelí, és un gran aficionat a la boxa i per aquest motiu per celebrar el triomf només creuar la meta en comtpes de l’habitual aixecament de braços, va fer el moviment de punys característic en homenatge al recentment desaparegut Mohammad Ali. Va ser una jornada on no es van produir variacions a la general, ja que el pilot entrava amb el mateix crono que el guanyador.
 
El recorregut del dia cobria els 186 quilòmetres que hi ha entre Cluses i Saint-Vulbas, amb només quatre petites cotes de quarta categoria, l’última a 50 km de l’arribada, pel que es produïa un terreny del tot fèrtil per als esprinters. Qualsevol cosa que se sortís del guió havia de venir en forma d’escapada. I per aquest motiu el belga Frederik Backaert (Wanty) i l’australià Mitchell Docker (Orica) ho van intentar. Cofidis, Giant i Katusha, amb el resident Ángel Vicioso al capdavant, tiraven del pilot per atrpar els escapats. Backaert a 23 km per al final va marxar en solitari, però 10 després va ser neutralitzat. El Tinkoff, del líder Alberto Contador, va prendre posicions per tal que no es produissin sorpreses desagradables. L’Sky del britànic Chris Froome va augmentar el ritme, fet que provocava que ningú es pogués despistar.
 
Al darrer quilòmetre el Cofidis va prendre posicions de cara als seus corredors. I els va sortir bé, tot i que els atacs van ser en solitari. Aquí Bouhanni va ser el més ràpid, per imposar-se amb un registre de 4.27,53 hores, per davant del belga Jens Debusschere (Lotto Soudal) i l’irlandès Sam Bennet (Bora). Tot el pilot marcava el mateix temps, pel que la general continua tal i com començava la jornada. Contador és líder amb sis segons d’avantatge sobre l’australià Richie Porte (BMC) i tretze sobre Froome. Joaquim Purito Rodríguez és 31è a 1.02 minuts. Avui es desenvolupa la segona etapa entre Crêches-sur-Saône i Chalmazel-Jeansagnière (167,5 km).
PUBLICITAT
PUBLICITAT