PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAF signa un conveni de col·laboració amb l’Espanyol

Està centrat en el futbol formatiu, amb el club blanc-i-blau tenint preferència sobre els jugadors andorrans

Per JOAN JOSEP BLASCO

Encaixada de mans entre Àngel Morales i Víctor Santos després de signar l’acord.
Encaixada de mans entre Àngel Morales i Víctor Santos després de signar l’acord. | FAF
La Federació Andorrana de Futbol (FAF) veu clar des de fa temps que només treballant sobre la base s’aconseguirà en un futur augmentar el nivell de la selecció absoluta. Per aquest motiu signa un conveni de col·laboració amb l’RCD Espanyol, un dels clubs de l’estat veí que més cuiden la base. És de sempre la seva idiosincràsia, amb el primer equip alimentant-se constantment de jugadors que provenen de les categories inferiors blanc-i-blaves.
 
L’acord toca diversos camps, però sobretot està basant en la base, amb una sèrie d’elements pel que les dues entitats en surtin beneficiades. Els jugadors andorrans que més destaquin tindran l’opció de realitzar proves per tal d’entrar a formar part del club periquito, que en tindrà preferència respecte a la resta. Actualment hi ha dos futbolistes del país que es troben a l’entitat barcelonina, Joel Ferreira i Albert Alavedra. Està estipulat l’intercanvi d’informació a nivell de tècnics, assistint als entrenaments que realitzen. També hi haurà presència espanyolista a la graderia en totes els partits de les seleccions andorranes. Quan aquests combinats juguin fora del Principat, serà la federació qui informi sobre els jugadors més interessants del combinat rival. «No tenen la capacitat de poder arribar a tot arreu, pel que els podrem passar informació de primera mà dels jugadors de futbol formatiu que més destaquin», indica David Rodrigo, director tècnic de la FAF.
 
Com ve sent habitual, la federació convidarà l’Espanyol als tornejos de base que organitza i treballen conjuntament per tancar amistosos amb les seleccions de totes les categories, els diferents equips de l’Enfaf i el juvenil de l’FC Andorra, que està gestionat per l’ens. Aquest acord «és una oportunitat per a que mostrem mútuament els nostres sistemes metodològics i que les dues entitats ens sortim beneficiades», indica Rodrigo, remarcant que «els nostres millors jugadors tindran l’opció d’estar en un club que cuida molt bé la base». El conveni el signava a Barcelona Víctor Santos, president de la FAF, amb Àngel Morales, màxim responsable de la base de l’Espanyol. També es van desplaçar a la capital catalana el mateix Rodrigo i el seleccionador, Koldo Àlvarez.
 
Aquest és un camí que es marca de cara als pròxims anys per a l’absoluta, per a que es produeixi un relleu generacional amb les màximes garanties per tenir un equip competitiu. «A aquests dos últims partits amistosos hem pogut veure com Koldo ha introduït més jugadors joves a la selecció i estic segur que més endavant s’hi aniran sumant més, perquè estan pujant amb força», remarca Rodrigo, destacant també el que passa a la sub-21, «on la meitat dels titulars són sub-19».
Aquest no és l’únic conveni que té pensat signar la FAF. Valora arribar a més acords amb altres entitats i treballa en aquest sentit, per a que permeti continuar amb la línia sobretot en el futbol formatiu. L’experiència a França fins ara no ha estat del tot satisfactòria, pel que es mira cap a Espanya.
PUBLICITAT
PUBLICITAT