PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu tindrà una normativa sobre la prostitució

Convergència i ERC aproven una moció per regular l’activitat

Per EL PERIÒDIC

Sessió del ple de l'ajuntament de la Seu.
Sessió del ple de l'ajuntament de la Seu. | El Periòdic
El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar dilluns regular la pràctica de la prostitució al municipi abans que acabi l’any. La fórmula la decidirà una comissió tècnica, que haurà de triar «l’eina legal més adient» per fixar una normativa en aquest àmbit. La moció, presentada per ERC, va comptar amb el suport de l’equip de govern (Convergència), l’abstenció de la CUP i el vot contrari de Compromís X La Seu. 
 
El text final va incloure diverses esmenes «per tal de garantir l’efectivitat de les mesures que s’apliquin», va indicar el tinent d’alcalde d’Urbanisme i Via Pública, Jesús Fierro, que va descartar crear una ordenança, segons informa RàdioSeu. El portaveu de Convergència va recordar que cap ajuntament de Catalunya ha aconseguit trobar una sortida a la problemàtica generada pels pisos en què s’exerceix la prostitució, però es va mostrar convençut que cal continuar treballant per buscar una solució. 
 
Compromís va rebutjar la moció argumentant que «ens sumarem a qualsevol tipus de debat sobre la prostitució però no ens agrada l’enfocament de la moció», va dir Conxita Rabassa. La CUP es va abstenir perquè no es pot intentar parlar a fons d’una qüestió com aquesta «sense la implicació de les mateixes treballadores sexuals», segons va manifestar el regidor Pau Lozano. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT