PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llovera es queda sense premi però comença un nou repte a Noruega

Coneix que no s’adjudica el Princesa d’Astúries dels esports just abans de debutar al Mundial de rallycros

Per EL PERIÒDIC

El cotxe amb el que competirà Llovera ja es troba retolat i a punt per començar a competir per terres escandinaves.
El cotxe amb el que competirà Llovera ja es troba retolat i a punt per començar a competir per terres escandinaves. | Fotoesport
El jurat dels Premis Princesa d’Astúries va decidir-se pel triatleta Javier Gómez Noya per atorgar-li el guardó a l’esport. Albert Llovera estava entre les candidatures que hi optaven, però finalment el pilot andorrà no va entrar a la final. Després de conèixer la decisió ja se centra en el nou repte que té per davant, el Mundial de rallycros Lites, on s’estrena aquest cap de setmana a Noruega.
 
El triatleta gallec és l’actual campió del món i l’únic en tota la història en sumar cinc títols mundials. La seva candidatura va superar les altres dinou presentades, de 10 països. A la final havien arribat l’esquiadora nord-americana Lindsay Vonn, la selecció de rugbi de Nova Zelanda -els All Blacks-, i el pilot francès de ral·lis Sébastien Loeb. El president del jurat, Abel Antón, ja va anunciar dimarts que el guanyador seria espanyol, i va acabar succeint. El reconeixement es produeix pel seu «incontestable i brillant palmarès», assegura Antón, reconeixent els seus «valors i perseverança davant l’adversitat», que l’han portat a demostrar «una enorme fortalesa i un encomiable esperit de superació en tota la seva carrera». L’exatleta, que va rebre aquest mateix premi el 1997, destacava que per decidir-se entre els finalistes «hi ha hagut molt debat» per a que sortís el guanyador.
 
Per la seva part Noya, que està en plena preparació pels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, assegura sentir-se «molt content i orgullós, quasi sorprès, per rebre un premi d’aquest nivell», que és «molt important tant per a mi com per al triatló, el meu esport. M’anima a seguir treballant al màxim». Totes les candidatures eren destacades i «qualsevol dels finalistes té mèrits més que suficients també. Fins i tot una altra gent que no està aquí», indicava el triatleta, que fa dues setmanes va proclamar-se a Lisboa campió d’Europa per quarta vegada.
 
Nova disciplina / Aquest cap de setmana Llovera s’estrena en una especialitat en la que encara no havia participat mai. Després de competir al món dels ral·lis i al Dakar, tant amb un cotxe com amb un camió, ara es passa a una altra disciplina. Debuta aquest cap de setmana a Noruega al Mundial de rallycros Lites, amb un cotxe de l’equip polonès de Krzysztof Holowczyc. El vehicle té una estructura tubular amb un pes mínim de 1.210  quilos, amb el pilot inclòs. El motor compta amb quatre cilindres (setze vàlvules) i 310 cavalls.
 
Dies enrera Llovera va poder entrenar-se amb el cotxe a Polònia a les instal·lacions amb que compta el seu equip. «Les sensacions al volant del proto han estat excel·lents. Després d’una primera presa de contacte al volant de l’aparell, van començar a sortir els cronòmetres i, segons m’han comentat, els registres han estat molt bons», assenyala l’andorrà, considerant que «el més positiu és que hem afinat in situ alguns problemes amb els comandaments i això de cara a la cita noruega ha deixat el cotxe competitiu al 100%. Bon rotllo amb un equip que aviat es van adonar que m’agradava córrer i derrapar».
 
Avui mateix realitzarà els primers entrenaments lliures al circuit d’Hell, on es disputarà la prova mundialista. Es tracta d’un dels traçats més espectaculars que es poden trobar al calendari del campionat. Se situa prop del cercle polar àrtic, a 500 quilòmetres al nord d’Oslo. Té una distància de 1.019 metres, amb el 67% del traçat d’asfalt i la resta de terra. «Tinc moltes ganes de començar de debò, en una prova del Mundial. Tenir contacte amb algun d’aquests circuits mítics del RX i veure on estic pel que fa als meus rivals També serà important establir les estratègies de les diferents mànegues i veure quan és millor fer la volta jocker. En aquesta qüestió estic convençut que l’experiència de l’equip serà una bona ajuda», remarca.
PUBLICITAT
PUBLICITAT