PUBLICITAT

Badalona

El Govern i Guttmann estudien col·laborar en matèria formativa

Espot i Fenoll visiten l’espai hospitalari de Badalona

Per EL PERIÒDIC

Al centre, el ministre, Xavier Espot, i la secretària d’Afers Socials, Ester Fenoll, ahir.
Al centre, el ministre, Xavier Espot, i la secretària d’Afers Socials, Ester Fenoll, ahir. | SFGA
La potenciació de la formació per als professionals sociosanitaris del país és un dels punts que, en el marc de l’acord existent entre el Govern d’Andorra i l’Institut Guttmann de Badalon, es podria veure imulsat properament. El ministre d’Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier Espot, acompanyat per la Secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, va visitar ahir les instal·lacions hospitalàries del centre ubicades a Badalona on, entre altres qüestions, es va tractar l’estabilment de col·laboracions en matèria dinstrucció dels professionals de la branca.
 
El director gerent de l’institut, Josep M. Ramírez, va conduir, tal com informa l’Executiu a través d’un comunicat de premsa, els màximes responsables dels assumptes socials del país durant la seva estada. L’avinentesa va ser aprofitada, a més de tractar diversos aspectes, per visitar l’aula d’informàtica, la sala d’estimulació sensorial, l’àrea de rehabilitació neuropsicològica i l’àrea de rehabilitació funcional.
 
Desenvolupament del conveni/ Ara fa més de vuit anys que ambdues entitats col·laboren l’una amb l’altre a través de la signatura d’un conveni. La intenció, amb la trobada efectuada ahir, és de desenvolupar aquest acord. La formació és una de les principals branques, però també l’assessorament en matèria sociosanitària que l’Institut fa al Principat així com el suport i els programes de sensibilització social que ambdós comparteixen. 
 
Accions col·laboratives/ Els darrers anys, els professionals sociosanitaris del país ja s’han vist beneficiats pels cursos que els han impartit homòlegs de l’espai hospitalari badaloní. La intenció és, però, establir noves col·laboracions. L’objectiu és, en paraules del Govern, impulsar accions formatives que aniran destinades a potenciar la millora del coneixement, les habilitats i, en general, el desenvolupament continuat dels professionals d’Andorra. Tal com es recorda a la nota, l’Institut Guttmann disposa d’una àmplia oferta docent i d’una intensa activitat de recerca beneficiosa per a Andorra. 
 
Discapacitat/ No es concreta si s’acceptarà la invitació. No obstant, el Govern té la porta oberta, a través de Guttmann, a participar del seu programa de recerca en matèria de discapacitat.
Per últim, en l’àmbit de la sensibilització, es va esmentar el programa Game over, no te la juguis, un programa per prevenir accidents de tràfic entre els joves. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT