PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Bou regna a Sant Julià

El resident guanya les dues mànegues de la quarta cita del Mundial de trial i augmenta distàncies en el liderat

Per El Periòdic

Toni Bou, concentrat, enfila una roca en una de les zones ubicades a Naturlandia, ahir en la segona mànega de la cita laurediana del Mundial de trial.
Toni Bou, concentrat, enfila una roca en una de les zones ubicades a Naturlandia, ahir en la segona mànega de la cita laurediana del Mundial de trial. | TONY LARA
Toni Bou (Repsol Honda) ha estat el gran protagonista del cap de setmana a la quarta cita del Mundial de trial que s’ha disputat a Sant Julià de Lòria. El pilot català va admetre divendres en la prèvia que des que és resident al Principat –fa poc més d’un any– no ha pogut guanyar aquesta cita. Només va ser l’any passat, que Adam Raga va guanyar les dues proves, però aquesta vegada Bou no ha donat marge als seus rivals i ha demostrat perquè és el vigent campió del món, el que més títols té a l’aire lliure (nou) com també indoors (deu) i el líder i favorit per tornar a proclamar-se campió.
 
El triomf de Bou va arribar després d’un interessant colze a colze amb el seu principal enemic, Raga, a qui avantatjava en la classificació general per onze punts, després de quatre primers llocs i dos segons a les tres primeres proves. Amb aquests dos triomfs, el resident reforça el seu lideratge per passar a tenir 154 punts, 17 més que el pilot de TRS Motorcycles tot just quan s’arriba a l’equador de la competició, i més de 50 respecte del tercer, el nipó Takahisa Fujinami.
 
La primera volta del recorregut, que presentava divuit zones «de gran dificultat» –segons havia anunciat el president de la Federació Motociclista d’Andorra, Josep Punti–,  va marcar les diferències. Si dissabte, la pluja caiguda la nit de divendres i abans de l’inici de la primera mànega, va donar un protagonisme especial al terreny, ahir en sec tots van poder mostrar més fiabilitat. Bou va penalizar quatre punts pels nou de Raga, que va tenir problemes a la tercera zona.
 
La segona volta dels dos favorits va ser impecable. No van tenir cap penalització, cosa que va donar el triomf al de Montesa. Els va acompanyar al tercer calaix del podi Jeroni Fajardo, amb una no menyspreable puntuació de setze punts. Fujinami, tercer dissabte, es va haver de conformar amb la cinquena plaça.
 
Dissabte, a la primera prova laurediana, els peus aconseguits pels pilots en relació al dia d’ahir demostren les grans dificultats per competir amb el terreny moll. De nou el duel Bou-Rega va centrar totes les mirades. Llavors, però, el resident va obtenir el triomf gràcies a una magnífica segona volta, a la qual Raga va queixar-se d’un fiasc a la zona dotze que segons ell no mereixia.
 
El Mundial marxa ara cap a Lourdes (França), on la setmana que ve tornarà a haver-hi duel Bou-Raga, després de que Sant Julià comptabilitzès més de 3.000 persones de públic.
 
 
Cardelús obté un abandó i un vuitè lloc a Montmeló
 
Xavier Cardelús va lluitar en tot moment per acabar entre els deu primers a les dues curses del Moto2 European Championship disputat ahir al circuit de Montmeló tot i que el resultat final no va ser tan bo com s’esperava. Un abandó i una novena posició que deixen al pilot andorrà un «regust agredolç» per saber que els resultats podien haver estat un setè i un vuitè lloc, un parell de setmanes després de l’espectacular accident que va patir a Alcanyís.
 
A la primera cursa, Cardelús va sortit bé, però la caiguda d’un rival a la primera volta li va fe perdre porsicions. Després de remuntar es va instal·lat al capdavant d’un grup que lluitava per la setena posició però va caure a la penúltima volta quan era setè. En entrar al revolt de l’estadi, l’andorrà va perdre el control de la seva moto a la frenada i es va quedar sense el que hauria estat un molt bon resultat.
 
A la segona cursa, va estar lluitant al grup intermig i va perdre la vuitena posició als últims instants per passar a sernovè després de marcar una volta ràpida només dues dècimes de segon més lenta que la seva millor dels entrenaments.
 
Després d’aquesta prova, el pilot de Promoracing acumula 33 punts a la classificació provisional del Campionat on ocupa la 12ena posició. «L’important es el rendiment de tot el cap de setmana i que ja estic instal·lat al top-10. Vull agrair l’esforç de l’equip per reconstruir la moto després de l’accident, mereixen aquest reconeixement».
La pròxima cursa es disputarà a Albacete el 3 de juliol.
 
 
Llovera no té opcions en el debut al Mundial de ral·licròs
 
Albert Llovera va ser víctima de la inexperiència en el debut al Mundial de ral·licròs, aquest cap de setmana al circuit noruec de Hell.
La rapidesa d’una modalitat molt nova per a l’andorrà, amb un recorregut mixt d’un quilòmetre i poc, no dóna marge d’errada i no va poder passar de l’onzè penúltim lloc en les classificatòries –que serveixen per confeccionar les graells de sortida de les dues semifinals, amb sis pilots cadascuna després de ver tan sols vuit voltes a l’escenari de la prova.
 
Llovera, que corre aquest Mundial per a l’equip polonès de Krzysztof Holowczyc, ahir no va tenir cap opci’o de lluitar per res. Havia de completar quatre voltes i sortint l’ultim de la seva semifinal li va ser impoossible apropar-se als tres primers, els que obtenien el bitllet per a la final. «Els tres primers es van escapar d’inici i tampoc no era necessari arriscar més del compte», va valorar. En tres setmanes torna a tenir cita a Suècia, on intentarà aplicar «tot l’après a Noruega».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT