PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra Telecom redueix el preu de dades, veu i sms en itinerància

La tarifa d’Internet a Espanya, França i Portugal descendeix un 95% i costarà cinc cèntims / La rebaixa comportarà un descens important dels ingressos de la parapública

Per LÍDIA RAVENTÓS

Andorra Telecom va presentar ahir una reducció de les tarifes d’Internet, de veu i de missatges de text en itinerància que entrarà en vigor a partir de l’1 de juliol. La baixada de preus tindrà efecte a tots els països d’Europa, especialment a Espanya, França i Portugal per ser els tres estats més visitats pels residents. Així, el consum d’un megabyte (MB) que fins ara costava 0,95 euros des dels estats veïns, a partir del mes que ve es reduirà en un 95% i passarà a costar cinc cèntims. Pel que fa  les trucades, descendiran un 40% i passaran a costar 0,95 euros dos minuts –el preu actual és de 1,55 euros– i els SMS passaran de 28 cèntims a 20 amb una reducció, per tant, del 30%. En el cas de les tarifes dades mòbils a la resta d’Europa, la rebaixa serà del 99% i passarà dels 10 euros per MB que es paga actualment a cinc cèntims.

El director de negociació estratègica d’Andorra Telecom, Carles Casadevall,va reconèixer ahir en roda de premsa que les noves tarifes suposaran una baixada clara dels ingressos de la parapública, ja que fins ara el roaming suposa aproximadament la meitat dels comptes anuals. Segons dades de Casadevall, el 2015 Andorra Telecom va ingressar més de 40 milions d’euros d’un total de més de 90. En aquest sentit, Casadevall va explicar que «malgrat els preus no competitius», l’any passat es va registrar un increment del 100% en el consum de dades en itinerància. Per això, espera que la baixada de preus augmenti considerablement l’ús del servei «i compensi la pèrdua».
El director de negociació estratègica va afegir que «la baixada d’ingressos és clara però també cal dir que gastarem menys» i va apuntar també que «caldrà veure com reacciona el client per saber finalment la pèrdua».

Seguint aquesta línia, la parapública va informar que intentarà compensar la baixada d’ingressos amb la diversificació i incentivant el consum de les noves tarifes. Carles Casadevall va assegurar que el nombre de persones que utilitzen la itinerància de dades fora d’Andorra «pot crèixer el dobte o el triple». Actualment, una mitjana de 27.000 clients utilitzen la itinerància mensualment, i el 98% del consum es fa a Europa. D’aquest, la major part –un 93%– es fa a Espanya, França o Portugal.

Tal com va detallar Casadevall, a Andorra la mitjana de consum nacional és de 600 MB  al mes, el que reprenta l’ús d’uns 20 MB diaris. Per tant, «si fas servir la mateixa mitjana amb itinerància a Europa pagaries un euro al dia, fent una utilització normal podries arribar als dos o tres euros al dia utilitzant cinquanta o seixanta megues que ja et serveix per WhatsApp, fotos o consultar el correu electrònic». Així, va opinar que «ja no caldrà apagar la itinerància perquè creiem que la tarifa és prou bona per no anar amb por».

Objectius/ Amb la baixada dels preus, Andorra Telecom pretén millorar l’experiència dels usuaris –ja que actualment hi ha moltes persones que utilitzen dues targetes per no pagar el roaming quan viatgen a Espanya o França habitualment–, augmentar la competitivitat de l’oferta comercial i apropar-se a les tarifes reguladores d’Europa, a més de millorar la connectivitat dels usuaris.

El responsable de les negociacions va manifestar que aquestes reduccions han estat possibles gràcies als acords assolits el darrer any amb operadors de més de 25 països europeus que han permès incloure en l’anomenada zona 1 la totalitat dels països de la UE i Suïssa, exceptuant Xipre, Estònia, Islàndia, Letònia, Liechtenstein, Lituània i Eslovènia. «Teníem clar que si aconseguiem una reducció havia de repercutir directament en els clients», va comentar.

D’altra banda, La companyia va informar que s’està tancant un acord perquè properament un operador espanyol també pugui oferir una reducció important de tarifa als usuaris que utilitzin el seu telèfon mòbil a Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT