PUBLICITAT

Ordino

El pas del Tour serà molt més que un espectacle esportiu

Ordino i Escaldes planifiquen tot tipus d’accions amb motiu de la cursa

Per Iván Moure

Xavier Herver, del Comú d’Ordino, i Marc Calvet, d’Escaldes-Engordany, ahir a la presentació dels actes.
Xavier Herver, del Comú d’Ordino, i Marc Calvet, d’Escaldes-Engordany, ahir a la presentació dels actes. | ANA / C. G.
L’arribada del Tour de França 2016 a Andorra el pròxim 10 de juliol en la novena etapa amb arribada a Arcalís i la sortida des d’Escaldes el 12 del mateix mes després d’un dia de descans, ha fet que els Comuns d’Ordino i Escaldes-Engordany ajuntin forces per planificar una sèrie d’actes durant aquells tres dies, en què hi haurà un pic important. L’espectacle, doncs, no serà només esportiu. També hi haurà iniciatives de caràcter lúdic, cultural i turístic. Perquè a la Vuelta de l’estiu passat ja va quedar clar que les carreteres d’Andorra donen molt joc en l’esport de les dues rodes i ara s’ha de fer que la festa sigui rodona, de manera que l’Amaury Sport Organisation [ASO, empresa organitzadora de la gran ronda francesa] marxi del Principat satisfeta i amb ganes de tornar amb més assiduïtat.
 
Destaca la creació d’una mena de passaport personal batejat sota el nom de PassTOUR, escrit en quatre idiomes i que serà una mena de guia amb un mapa incorporat d’establiments recomanats per consumir. Com a al·licient, entrarà en el sorteig d’una bicicleta tot aquell que ompli la targeta que hi ha al final del PassTOUR amb tres segells, un per cada zona diferenciada per colors, que s’aconsegueixen en fer una consumició en qualsevol dels locals col·laboradors. 
 
La potenciació del turisme és clara amb aquesta iniciativa, però n’hi ha molts més. El dia 10 l’epicentre de la festa serà Ordino. S’instal·larà un Village, possiblement s’instal·li una pantalla gegant per seguir l’etapa i que també es farà servir a la nit per retransmetre la final de l’Eurocopa. Alguns altres complements seran l’intent d’un nou rècord guinness del biker Xavi Casas, actuaran els Castellers d’Andorra, l’Esbart de les Valls, es faran classes de zuma i spinning, una exposició de fotos al carrer amb la història del Tour i una festa nocturna a Arcalís.
 
Escaldes té previst diverses accions, la més potent decorar els locals del centre amb el Tour com a temàtica. També tindrà un village i diverses accions. Impossible avorrir-se.


Purito: «Arribaré a la gran cita en un bon estat de forma»

El resident Purito Rodríguez serà a la línia de sortida del Tour de França el pròxim 2 de juliol a Mont-Saint-Michel i si tot va bé, serà l’home ‘de la casa’ per als andorrans quan passi per Andorra. El líder de Katusha es va retirar el diumenge passat al Critèrium Dhauphiné Libéré després d’una setmana de competició però tot i així va tranquil·litzar assegurant: «Arribaré al Tour en un bon estat de forma. Ara toca descansar uns dies perquè he agafat un refredat».
 
Abans de l’1 de juliol, Purito té previst disputar el Campionat d’Espanya a Cocentaina (Alacant), al qual «segurament tindrem possibilitats de fer alguna cosa perquè serà més dur que en altres ocasions. En pla, el Movistar té totes les de guanyar». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT