PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

No tenim platja, però sí un quinto i una tapa per 2,50€

Andorra la Vella se suma a la pràctica de moda amb 18 establiments de la restauració

Per E. G.

Els establiments del Tapa&Quinto.
Els establiments del Tapa&Quinto. | ANDORRA TURISME
Res millor que escoltar les onades del mar amb una cervesa a la mà i una tapa per enganyar la gana. Aquesta és una pràctica habitual en els territoris de costa. I tot i que el Principat no té platja, sembla que s’està adherint a aquesta moda. En qüestió de setmanes, les parròquies del país s’han posat d’acord en aprofitar la gastronomia i oferir un atractiu més als ciutadans i turistes. La darrera en incorporar-se ha estat Andorra la Vella, que comptarà amb 18 establiments de la restauració per dur a terme el Tapa&Quinto. 
 
Així, per 2,50 euros, els interessats poden desplaçar-se als bars i restaurants de la capital per veure una cervesa i menjar una de les especialitats de cada local. Aquesta iniciativa forma part de la primera edició d’Andorra de Tapes, una ruta gastronòmica que compta amb l’organització d’Andorra Turisme i Estrella Damm. 
 
Des d’avui i fins al 26 de juny, els establiments del centre històric presentaran un ampli ventall de tapes creatives elaborades amb els millors productes de la zona: verdures i hortalisses de temporada, bolets, carns, embotits, formatges... A banda de la tapa i el quinto la proposta també ofereix un menú tancat amb una Estrella Damm  de 66 cl. per persona a un preu força econòmic.

Establiments que hi participen / Cada local inscrit en el Tapa&Quinto oferirà una sola tapa, la seva especialitat o la seva essència per poder mostrar als clients el seu gènere i treball oferint-los un petit tastet. Per exemple, l’Andburger Zero donarà als consumidors una petita hamburguesa feta amb pa de sèsam, melmelada de poma, brots de mesclum, carn de vedella d’Andorra, sobrassada i mel. 
 
El Bar Domenech oferirà una barqueta de bolets amb pernil. El Bar Versalles donarà un pit de pollastre farcit de verduretes de temporada  amb salsa de curri i el Bon Dia Cafè de la Plaça un xarrup de crema freda de carbassa i mango a l’aroma d’alfàbrega. Tanmateix, Cal Sinquede complementarà el quinto amb un llit de carpaccio de peus de porc amb caragols i mongetes de l’hort, Frankfurt Cerni amb una torrada amb pernil, mel i ou de guatlla i l’Hostel & Pub Barri Antic amb un ou farcit de tonyina amb crostons de pa. Aquestes són algunes de les tapes que es podran trobar durant els 20 dies que dura el programa, a banda dels menús tancats que faran els establiments Cerveseria Era Bauró, Minim’s, Quarts de Quinze i Restaurant 1940.
 
Durant el Tapa&Quinto també es podrà entrar al facebook de gastronosfera (facebook.com/ gastronosfera) i participar en el concurs que premiarà la millor tapa de la ruta. El guanyador obtindrà un sopar per a dues persones en un restaurant amb estrella Michelin. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT