PUBLICITAT

Andorra la Vella

Primera cremada des de la declaració de la Unesco

L’Associació de Fallaires rep 6.650 € del comú de la capital

Per EL PERIÒDIC

El síndic general, Vicenç Mateu, al 2013 fent rodar la falla.
El síndic general, Vicenç Mateu, al 2013 fent rodar la falla. | TONY LARA
Andorra la Vella recupera aquest any la festa de Sant Joan. La jornada tindrà lloc l’endemà de la celebració de la primera cremada de les falles des que la Unesco les va declarar patrimoni cultural immaterial, amb 200 persones implicades, una xifra similar a la d’altres anys, si bé l’entitat ha vist incrementat el volum de socis. 
Una de les novetats és que els alumnes que han pres part en els tallers que s’han fet de la mà de l’Escola Folk del Pirineu acompanyaran els fallaires ja que la voluntat, tal com ha comentat el president de l’Associació de Fallaires d’Andorra la Vella, Santi Sànchez, és ser «autosuficients» en aquest acompanyament musical. «Anem avançant i consolidant projectes», va manifestar Sànchez, que també va agrair el suport del comú de la capital, amb qui han signat un conveni a través del qual rebran una dotació de 6.650 euros a l’any a banda d’altres ajudes que els calguin per dur a terme activitats.
 
D’entre les 200 persones que hi participaran en la diada, hi haurà uns 56 o 57 fallaires de foc que faran rodar unes 110 falles. Els actes arrencaran demà a les 19 hores a la plaça del Consell General, on es rebrà la flama del Canigó i on es farà un homenatge que encara resta en secret. Hi actuaran l’Esbart Laurèdia i el de les Valls del Nord i es farà una rodada en la que es convidarà a participar a les autoritats, tal com va explicar el fallaire major, Albert Roig. Cap a les 22.30 hores començarà la cremada de la falla tradicional i s’iniciarà el recorregut dels fallaires que en diferents grups passarà pels carrers del centre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT