PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’arribada del Tour condicionarà la circulació a partir del dia 10

La Policia augmentarà els controls de seguretat

Per EL PERIÒDIC

Una dona observa una de les accions del Comú per l’arribada del Tour.
Una dona observa una de les accions del Comú per l’arribada del Tour. | TONY LARA
Eel Tour de França arriba dels dies 10 al 12 de juliol i seran nombroses les mesures de seguretat, a més de tenir una afectació important en la circulació de vehicles. El responsable del Centre Nacional de Trànsit (Cenatra), Daniel Rodríguez, va detallar ahir que tot i que l’hora d’arribada dels ciclistes durant el 10 de juliol es preveu a les 15.4h, la circulació quedarà interrompuda per la frontera del riu Runer a partir de les 13.15 hores, 45 minuts abans del pas de la caravana publicitària. 
 
Aquest tall, que afectarà els dos sentits de la marxa, s’anirà ampliant a mesura que els ciclistes avancin cap a Sant Julià, la Comella, Encamp, l’Aldosa i, finalment, Arcalís. Pel que fa a l’etapa de sortida des d’Escaldes Engordany cap a Revel, dimarts 12 de juliol, Rodríguez va comentar que els talls s’iniciaran a les 9.45 hores a la zona del Clot d’Emprivat per anar avançant cap a Encamp, Canillo, el port d’Envalira i el Pas de la Casa. En ambdós casos, Rodríguez va remarcar que la circulació no es tornarà a reobrir fins al pas del darrer corredor, que s’indicarà amb el vehicle de la policia amb les banderes verdes. Quant a l’accés rodat a la zona d’arribada d’Arcalís, quedarà restringit a la CG3 a partir del 8 de juliol, sota el control de la policia. En qualsevol cas, durant l’etapa del 10 de juliol s’habilitarà un servei gratuït d’autobusos que enllaçaran Arans amb l’Hortell d’Arcalís (a quatre quilòmetres de la meta), així com un aparcament per a vehicles a Arans. En cas de voler arribar fins a la zona de meta, s’haurà de fer a peu des de l’Hortell.
 
A la zona d’arribada a Arcalís, es restringirà l’accés rodat a partir de les vuit del matí del 8 de juliol, tot i que durant el dia de la prova. L’evacuació i el trasllat de les persones serà lenta i es farà de 18.30 hores a les 20 hores aproximadament, en funció de l’hora en que s’acabi l’evacuació de vehicles acreditats. 
 
Mesures de seguretat / Pel que fa a les mesures de seguretat que s’adoptaran durant la disputa de la prova, la comissària del Cos de Policia, Teresa Ferreira, va detallar que es mobilitzarà tot els efectius «per garantir el màxim de seguretat a tota la ciutadania» i, a més, enguany, com a novetat, a banda del punt de control habitual, s’habilitarà un segon a la línia d’arribada amb representants de la policia francesa i andorrana. A més, Ferreira va concretar que com a mesures excepcionals es reforçarà la vigilància dels punts fronterers durant els dies previs a l’inici de la competició, així com alguns punts sensibles com poden ser els hotels i els allotjaments dels equips.
 
D’altra banda, el director de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Francesc Areny va detallar que per garantir «la seguretat de la infraestructura del Tour, del públic i del dia a dia del país», Civil es treballarà des del centre de comandament avançat que s’ubicarà a l’arribada d’Arcalís. Areny va explicar que es comptarà de forma permanent amb responsables de tots els serveis i «tindrà una funció clau, ja que arribarà tota la informació de forma immediata i podrem prendre decisions per intervenir en qualsevol punt del país». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT