PUBLICITAT

Andorra la Vella

Repetir la lliçó armènia

El Don Denis, amb Capdevila jugant de central, espera dos anys després tornar a superar una ronda

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els jugadors de l’Alashkert, en l’entrenament que ahir van realitzar a l’Estadi Comunal.
Els jugadors de l’Alashkert, en l’entrenament que ahir van realitzar a l’Estadi Comunal. | Tony Lara
són dos equips que no es coneixen massa, però cadascun d’ells jugarà les seves armes. Dos Denis FC Santa Coloma i Alashkert FC es troben avui a l’Estadi Comunal (20.00 hores) en l’anada de la primera ronda de la fase prèvia de la Lliga de Campions. Surten amb el mateix objectiu, obtenir un resultat favorable per encarar la setmana vinent la tornada.
 
El conjunt armeni s’ha reforçat amb quatre jugadors, el que provoca que pugui variar el sistema tàctic del que és la lliga. Per la informació recollida, es tracta d’un equip que «juga d’una manera bastant particular», indica el tècnic andorrà, Richard Imbernón, que «crearà molt perill amb pilotes llargues als davanters, agafant l’esquena als defensors i controlant el mig del camp». Per reduir al màxim les seves virtuts, «hem d’exigir moltíssim treball als dos extrems per controlar la superioritat que volen crear al mig del camp». Gabi Riera, Iban Parra i Joel Martínez són baixa, mentre que Joan Capdevila no estarà en la posició de lateral, la seva habitual, sinó de central. La raó és que «la seva aportació tàctica és importantíssima per a l’equip. Ens aportarà moltíssim en la sortida de pilota».
 
Si es parla de favorits, Imbernón no té cap dubte que aquesta etiqueta és per als armenis. «La lliga més humil és la nostra. La competitivitat que nosaltres tenim no és la d’ells. Sobre el paper són els favorits», però tot i així sortiran a passar l’eliminatòria. I més pels darrers amistosos per preparar la cita, amb derrotes amb la selecció olímpica d’Irakq i la UE Santa Coloma. En aquests enfrontaments «les sensacions no van ser bones i la gent s’ha adonat que si no estem al 100% patirem». Tothom té en el record la fita de fa dos anys davant l’FC Banants. Segur que el rival ho té ben apuntat: «Aquesta lliçó els servirà. Si pressionen saben que són un equip superior al nostre, però si baden una mica ho poden passar malament».
 
No són el Banants / A Alashkert no volen sentir a parlar de l’antecedent amb el Banants. En la roda de premsa d’ahir l’entrenador, Abraham Khashmanyan, es va mostrar molest amb les preguntes dels periodistes sobre aquell enfrontament. Membres de la delegació també van voler deixar ben clar que es tracta de dos conjunts força diferents. «No tenim res a veure», assegura amb contundència Khashmanyan, que admet no tenir «massa informació» del Don Denis. Arriben amb confiança i es troben amb «expectatives per guanyar i anar pel segon partit».
 
La intenció és la de tornar al seu país amb un triomf, però no s’obsessionen pel resultat del partit d’anada. «El nostre objectiu no és fer un gol aquí. Volem marcar i guanyar sempre», pel que no consideren especial aquest matx respecte a la resta que afronten. El paper de tenir més opcions de superar la ronda no el volen. L’entrenador ho veu tot més igualat perquè «no hi ha favorits al futbol d’avui en dia. S’ha de demostrar en el partit al camp, durant els noranta minuts». La determinació amb la que sortiran al terreny de joc serà màxima, perquè no se’n refien per no veure’s sorpresos: «Tenim molt respecte pel Santa Coloma i el futbol andorrà, que està progressant molt».
PUBLICITAT
PUBLICITAT