PUBLICITAT

encamp

Encamp aprova una inversió per a quatre anys de 14,4 milions

El comú preveu millorar les avingudes Joan Martí i François Mitterrand

Per El Periòdic

| TONY LARA
El Comú d’Encamp va aprovar ahir el marc pressupostari per als propers quatre anys en què preveu una inversió real de 14,4 milions d’euros en diferents projectes com ara el passeig de Mojácar, una nova escola bressol al Pas de la Casa, la millora del paisatge urbà d’aquest poble, les avingudes Joan Martí i François Mitterrand. També es preveu acabar els quatre anys de mandat amb un endeutament de 22,6 milions, la qual cosa suposaria una ràtio del 93,16%, és a dir, molt per sota del 200% que preveu la llei.
 
El cònsol major, Jordi Torres, va destacar el volum d’inversions, que són el doble de les que es van fer els quatre anys anteriors i va remarcar que és un projecte «rigorós» i en el qual s’ha volgut també ser prudent. D’aquesta manera responia les crítiques de l’oposició, que han trobat a faltar inversió i concreció en les mateixes. També van lamentar no haver pogut participar. En la sessió de Consell de Comú també s’ha aprovat el tancament de comptes del primer trimestre de l’any que s’ha acabat amb un superàvit de 3,2 milions. També s’ha tornat a posar sobre la taula les crítiques de l’oposició sobre la gestió dels recursos humans i el cònsol ha anunciat que ja tenen la fotografia de la situació actual i que a partir d’ara s’obrirà la feina amb la minoria.
 
Des de l’oposició van criticar les inversions previstes així com que no se’ls hagi tingut en compte a l’hora d’elaborar aquest marc pressupostari, segons informa l’ANA. Així, des del Partit Socialdemòcrata + Independents, Joan Sans i Pere Marsenyach van destacar que es tractava d’un marc pressupostari «de mínims» i van lamentar que al contrari del que passa als països veïns no s’hagi tingut en compte les aportacions de l’oposició. També van remarcar que no es concreta la manera en què es volen dur a terme els diferents projectes. Per la seva banda, des de Liberals +Independents van lamentar que la majoria no hagi estat «més valenta» pel que fa a les inversions previstes ja que van destacar que aquesta valentia no està renyada amb la prudència, tal com va remarcar Maribel Lafoz, mentre que Jordi Troguet va posar en relleu que els manteniments que hi ha previstos de diferents infraestructures no es poden considerar inversions.
 
A l’últim, el PS va preguntar per la caiguda d’una barana del passeig de Mojácar. El cònsol li va detallar les mesures que es van prendre, que van suposar que s’hagi actuat en altre punts en mal estat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT