PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els de casa han de conèixer els racons

Andorra la Vella recupera els itineraris guiats amb dues noves propostes i guies professionals

Per EL PERIÒDIC

Presentació dels itineraris guiats, ahir.
Presentació dels itineraris guiats, ahir. | ANA / B. N.
La consellera de Promoció Turística i Comercial d’Andorra la Vella, Mònica Codina, juntament amb la cap d’àrea de Promoció Turística i Comercial, Eva Roma, van presentat ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella una nova edició dels itineraris guiats per la parròquia. Una iniciativa que el Comú ha decidit recuperar després de celebrar-se per última vegada l’any 2011, segons informa l’ANA.
 
En aquest sentit, Codina, que va remarcar que «creiem que és bàsic que la gent de casa i els visitants coneguin tots els racons d’Andorra la Vella i Santa Coloma», va detallar que es recuperen itineraris que ja s’havien fet amb anterioritat, però també es millora el projecte, ja que s’inclouen dues noves propostes, s’han refet els itineraris que es mantenen i s’ofereix un servei, en català, castellà, anglès i francès amb guies professionals. «Tenim un gran patrimoni que sovint acaba sent un gran desconegut», va admetre. 
 
D’aquesta manera, es mantindran les sortides guiades pel Centre Històric, l’Anella Verda i les dues visites teatralitzades (Viatge a través de la història i les llegendes i Don Francisco de Zamora), però també s’incorporen una sortida per descobrir les escultures i el patrimoni cultural que s’amaga en els carrers de la parròquia i un recorregut per la vall de Santa Coloma. 
 
Els itineraris, que s’iniciaran el 5 de juliol i s’allargaran fins a l’11 de setembre, tindran un preu que oscil·larà entre els tres i cinc euros i s’hauran de reservar prèviament, ja que es limiten les places fins a les 25 persones.
 
A més, tant l’itinerari pel Centre Històric com el recorregut per la vall de Santa Coloma s’organitzaran diariament, mentre que el recorregut Art al carrer es farà els dilluns, dimecres i dissabtes i la sortida a l’Anella Verda els dimarts, dijous, divendres i diumenges. 
 
Pel que fa a les visites teatralitzades, la sortida Viatge a través de la història i les llegendes es podrà veure durant el juliol i l’agost i l’itinerari Don Francisco de Zamora es representara a l’agost i setembre. Tanmateix, la cap d’àrea de Promoció Turística i Comercial, Eva Roma, va assegurar que la nova oficina de turisme, que «de llarg és la que rep més turistes de tot el país –40.000 visitants durant l’agost de l’any passat–», també ajudarà a consolidar aquest projecte, ja que tal com ha indicat, «tenim capacitat per acollir un volum més gran de gent». 
 
A més, Roma va recordatrque en només els 15 primers dies de juny «ja hem atès la totalitat de visitants que es van atendre l’any passat durant el mateix mes a l’antiga oficina». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT