Andorra la Vella

La UE Santa Coloma es veu del tot superada pel Lokomotiva

Reis maquilla el marcador amb un gol quan passaven tres minuts del temps de descompte

Per JOAN JOSEP BLASCO

Boris Antón intenta escapar-se de dos jugadors del Lokomotiva de Zagreb.
Boris Antón intenta escapar-se de dos jugadors del Lokomotiva de Zagreb. | Tony Lara
Resultat millor del que es podia esperar de la UE Santa Coloma per com va anar el matx amb l’NK Lokomotiva de Zagreb (1-3). Un gol al temps de descompte li permet reduir un marcador que podria haver estat més ampli a favor dels visitants, que no van voler fer mal un cop el matx ja estava decidit al seu favor. L’objectiu de portar per a la tornada l’eliminatòria igualada no van aconseguir-ho els d’Emiliano González.

Periánez va tenir feina sota pals. Fiolic realitzava un xut ras que el porter aturava en dos temps. Al minut 20 arribava el primer per als croats. Va venir després d’un penal comès per Salomó sobre Cekici. Maric el llançava, Periánez li encertava la direcció, però el rebuig el recollia el mateix davanter per marcar a plaer. El domini era del tot visitant, ja que als groc-i-negres els costava poder arribar a la zona de tres quarts amb la pilota controlada. En canvi, el rival jugava més lliurement. Al 23, Cekicik rematava en una falta llunyana que el porter rebutjava amb els punts. El domini era completament balcànic, però amb la mínima diferència va poder-se arribar a la mitja part.

A la represa la superioritat física del Lokomotiva va ser encara més evident. I les ocasions es repetien. Només van passar dos minuts quan una passada per banda esquerra es passejava per l’àrea petita sense que Maric ni Cekicik arribessin a impactar amb l’esfèrica. Passaven els minuts i els colomencs no veien com poder guanyar metres creant perill. Al 64, a la sortida d’un córner Maric tocava de cap al segon pal i Prenga llançant-se al tercer feia el segon gol. El tercer es produïa al 73. Cekici arribava fins a la línia de fons i centrava cap a Maric, que tot sol tenia temps d’aturar la pilota i marcar, tot i que Periánez arribava a tocar l’esfèrica.
El primer xut a porteria local no arribava fins al minut 76. Reis recollia un rebot a la frontal de l’àrea i rematava tal i com li venia sense deixar que la pilota toqués al terra, però aquesta sortia massa desviada. Periánez tornava a ser protagonista principal, i per partida doble. Va mostrar-se del tot encartat primer amb una rematada de Majer i tot seguit de Puljic, enviant l’ocasió a córner en una gran estirada. Al 84 Jordi Rubio estavellava la pilota al pal en el llançament d’una falta. Qui també es trobava amb la fusta, aquest cop de l’altra porteria, era Prenga a la sortida d’un córner. Quasi complint-se el temps reglamentari Periánez feia una gran aturada sobre Majer, i al 93 Reis aturava la pilota amb el pit en una passada llarga, es desfeia d’un rival i des de la frontal etzibava un xut creuat ajustat al pal per marcar. Només treure del mig del camp l’àrbitre assenyalava el final.

Les diferències entre uns i altres van ser evidents. «La superioritat d’ells ha estat molt clara. Es nota la seva qualitat i que tenen un ritme físic molt alt. Tot i així hem sabut aguantar i al final maquillar el resultat», indicava Emiliano, satisfet per la feina dels seus jugadors, perquè sinó hagués estat així «el resultat seria molt més ampli». En les diferents ocasions que han jugat a Europa no té dubte que el Lokomotiva és «el millor equip al que ens hem enfrontat». De cara a la tornada de la setmana vinent, «estic segur que ho passarem pitjor, perquè ens trobarem amb un camp de grans dimensions on hi haurà la possibilitat de trobar molts espais, pel que haurem d’estarn especialment atents a que no es produeixin».