El gol inicial eslovè no permet pensar en provar la remuntada

Luizao torna a veure porteria, però els balcànics aconsegueixen fer el segon abans d’arribar al descans

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jugada d’atac de Mance, amb la defensa andorrana atenta per a que no guanyi metres. | Emilio Prenas
Volia vendre cara l’eliminatòria. Si es quedaven fora ho volien fer lluitant fins al final i intentat-ho. I així va ser, però l’FC Lusitans es va trobar amb un gol en contra de sortida que va condicionar el que seria la resta de partit. Va acabar perdent també el segon matx amb l’NK Domzale.

La intenció era la de sortir forts per buscar un gol que posés nerviós al rival, però la situació va ser completament diferent a la que van haver d’afrontar, perquè només quatre minuts després que la pilota començava a rodar, Majer aconseguia marcar. En una mitja volta realitzava un xut creuat al que Coca no va poder fer res per aturar-lo. El contratemps va ser important, però tot i el cop inicial els andorrans no van venir-se a baix. Ho van intentar, i així Luizao aconseguia empatar. El davanter brasiler, com en l’anada, veia porteria. Aprofitava una errada del central per tornar a igualar el marcador. El joc estava equilibrat, sense que cap dels dos equips es mostrés superior a l’altre. Els minuts anaven passant i els eslovens, abans d’arribar al descans, van aconseguir un altre cop posar-se per davant. Trajkovski feia jugada personal per banda esquerra i realitzava una passada de la mort cap a Morel, que direccionava l’esfèrica cap a un punt on no podia arribar el porter. Era el minut 42 i els eslovens aconseguien marxar amb avantatge al descans i deixar l’eliminatòria sentenciada.

A pesar de la dificultat que significava remuntar, el Lusitans no va rendir-se. Sortia a la segona part a, si més no, guanyar el partit. I va provar-ho repetidament, sobretot en el tram inicial de la represa. El primer en provar-ho era Moisés amb un xut des de fora l’àrea que el porter aturava. Després era Luizao, amb una mitja volta prop de l’àrea petita que un defensa s’encarregava de desviar la pilota i enviar-la a córner. El porter eslovè tenia problemes en les sortides i en una d’aquestes accions quasi costa un disgust al Domzale. Posava els punys prop de la frontal per rebutjar, però l’esfèrica impactava en Muñoz, i el rebot anava a parar prop del pal. A l’altra porteria qui sí que va trobar-se amb la fusta va ser Husmani, amb una rematava que picava al travesser. El Lusitans volia seguir intentant-ho. Per banda dreta Bruninho imposava velocitat i en una jugada personal etzibava una rosca que sortia prop del pal. El matx va passar a tenir minuts més calmats, tot i que els locals van provar d’acostar-se a l’àrea contrària, però ja no van crear més perill.

La UE Santa Coloma torna a marcar als darrers instants

Derrota a Croàcia de la UE Santa Coloma enfront l’NK Lokomotiva Zagreb (4-1), el que l’elimina després de perdre en l’anada per 1-3. Com va succeir al primer matx, els andorrans van aconseguir marcar en el tram final. En aquesta ocasió Salomó va ser qui va tancar el marcador al minut 89. L’enfrontament va tenir clar domini local i ben aviat els balcànics van fer moure el resultat. Al 8, Coric marcava. El segon arribava al 18 després d’un penal comès per Maneiro sobre Karacic. Prenga s’encarregava de transformar la pena màxima. Només començar la segona part arribava el tercer, mitjançant Maric. El quart del conjunt croat era obra de Peric al minut 57.