PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Tour de França arriba a Andorra, campi qui pugui!

Els aficionats creuen que l’acollida ha proporcionat una rentada de cara al Principat

Per ESTEFANIA GRACIA

El Tour de França torna al Principat després de set anys, ahir.
El Tour de França torna al Principat després de set anys, ahir. | TONY LARA
Després de set anys esperant, el Tour de França va tornar ahir al Principat. El país ja tenia ganes de reviure una competició com aquesta, ostres si en tenia! Quina gentada, quin ambient, quins nervis es respiraven ahir en cada espectador que esperava impacient l’arribada del primer i últim ciclista! No calia ser aficionat, ni entés en el tema, la passió es contagiava amb el sols fet d’estar entre l’aglomeració. 
 
Els espectadors van arribar des d’Espanya, Noruega, Holanda... i com no, França! Ou la mère patrie! L’afició francesa es va fer notar: banderes, pancartes, samarretes, himnes a capela, tot era suficient per mostrar que els de l’antiga Gàlia segueixen i seguiran fins allà on faci falta un dels seus esdeveniments més emblemàtics. 
 
Un dels punts amb més afició –a banda d’Arcalís, està clar– va ser la rotonda de la Comella. Bé, no hi havia rotonda! La gent es va aglutinar a sobre de la glorieta com si aquesta no hagués existit mai. No es veia el final de l’afició! Desenes, centenars, milers, qui sap! Era impossible contar la gent que hi havia. 
 
Un dels espectadors va destacar que ahir va ser la «primera vegada que vaig venir a Andorra, he vingut amb la meva família des d’Astúries només per veure el Tour i no imaginava que el país pogués donar tant». Aquest no va ser l’únic aficionat que va quedar sorprès per les característiques del Principat, «coneixia Andorra per alguna notícia que darrerament he vist per televisió, i ara he comprovat que el país és molt més. Se’ns dubte, si el Tour torna a Andorra jo també tornaré!», va afegir un altre espectador provinent d’Andalusia.
 
Tot i ser milers els turistes que van venir a veure la novena etapa, els ciutadans del país no van defraudar. Andorra sencera va sortir al carrer per donar suport al Tour. Tot van ser paraules d’elogi vers el fet que el Principat hagi pogut formar part «després de tants anys» d’un esdeveniment ciclista com aquest: «Andorra estava preparada per rebre el tour, ara més que mai, i sens dubte ha estat una oportunitat per al país poder-hi formar part, tant a nivell promocional com per consolidar l’estima que té el Principat pel món del ciclisme», va destacar un ciutadà. 
 
Molts també van coincidir en el fet que Andorra cada cop més està deixant de ser un país «guiat esportivament només per l’esquí i està potenciant altres sectors, com el ciclisme. L’any passat es va acollir la Vuelta i ja es va demostrar que el Principat pot ser també un país de referència en aquest esport». 

La preparació / Si no hagués estat per la pluja d’última hora tot hagués anat perfectament rodat. Però que hi farem! Encara no som capaços de controlar el temps . La qüestió és que després de sis mesos de preparació, Andorra va acollir la novena etapa del Tour de França amb nota. 
 
Han estat molts els passos que s’han hagut de fer. Començant per la finalització, a contrarellotge, de les obres de la Frontera del Riu Runer. També s’han hagut de penjar moltes banderetes, cartells i promocions perquè quedés clar que és Andorra el país que ha acollit una de les etapes «més dures del Tour de França» i no un altre, segons va destacar ahir el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp. 
 
L’únic fet negatiu que s’ha traslladat per part dels ciutadans del país vers el fet d’acollir el Tour –almenys pels consultats per aquest rotatiu– és «la manca d’aparcaments. Si ja és difícil trobar lloc per aparcar a Andorra, amb el Tour ho és encara més, ja que tota la zona per on passa ha quedat tancada fent que molts carrers on normalment aparquem siguin ara inaccessibles». A més, «ja fa uns dies que no es pot aparcar al voltant de l’illa perquè la desena etapa passarà per allà, i aquesta és una zona molt transitades on molts veïns deixen els seus cotxes, i ara ens hem d’espavilar». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT