PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Controls preventius d’alcoholèmia des del 18 de juliol

La campanya durarà fins el 14 d’agost i busca reduir els accidents a l’estiu

Per El Periòdic

Un agent efectua un control d'alcoholèmia.
Un agent efectua un control d'alcoholèmia. | TONY LARA
El cos de Policia va anunciar ahir a través del seu web que realitzarà controls preventius d’alcoholèmia, segons el pla d’actuació marcat pel ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, amb la intenció de millorar la seguretat viària i reduir el nombre d’accidents provocats pel seu consum, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir sota els seus efectes.
 
Així doncs, la campanya començarà a les set del matí del pròxim dilluns i s’allargarà fins el 14 d’agost a les set de la tarda. Un mes que busca reduir els accidents durant l’estiu, època en la qual hi ha festes, una rere l’altra, a les localitats de totes les parròquies que donen un afegit al risc de que hi hagin conductors ebris.
 
Cal recordar que la franja mínima punible a nivell administratiu es situa en 0,5 grams per litre de sang, de 0,2 g/l de sang en el cas dels conductors professionals i quant a la responsabilitat penal, el Codi Penal fixa les taxes d’alcoholèmia en un grau superior a 0,8 i en 0,5 per als treballadors d’aquest sector, i en conseqüència constitueix delicte.
 
Per la via administrativa també es pot arribar a suspendre un permís de conduir per una durada màxima d’un mes, juntament a la sanció econòmica imposada, de 150,25 euros.
 
Les conseqüències jurídiques en cas de delicte poden comportar penes de presó fins a un any o arrest per als conductors norlams i privació del permís de conduir fins a tres anys i en el cas del professionals, de dos anys i retirada del carnet fins a quatre anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT