PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El futur de l'FC Andorra, molt negre

La candidatura es retira en no arribar a un acord amb la junta gestora per fer el traspàs de poders

Per J. J. BLASCO

Ferré i España, durant una reunió.
Ferré i España, durant una reunió. | EL PERIÒDIC
L’FC Andorra porta un camí que el podria condemnar a desaparèixer. L’única candidatura que va presentar-se a les eleccions finalment es retira per prendre la direcció del club, cansada d’esperar, i que des de la junta gestora no posin facilitats per fer el canvi de poders. El cos tècnic no continuarà amb el panorama actual i es preveu una desbandada en massa dels jugadors de la plantilla. Amb tot això i el deute que arrossega l’entitat, el futur es presenta molt complicat per a que sobrevisqui.
 
Qui encapçala la candidatura, Albert Ferré, ahir anunciava que no continuaran endavant per poder fer-se càrrec del club. «Som una candidatura seriosa . Hem donat un termini raonable» i no volen seguir allargant la situació, ja que van passar 10 dies des de que es va donar per no vàlida la seva llista per haver-hi components que no eren socis. Després d’aquesta decisió l’entitat realitzava una enquesta entre els socis per conèixer el parer i els que van respondre van indicar per unanimitat que la candidatura la consideren vàlida, ja que veuen que és l’única via per la subsistència del club. A partir d’aquí es va produir un estira i arronsa per arribar a un acord pel traspàs de poders, però aquest «no s’ha arribat a produir». Amb tot plegat, «hem fet tot el possible», però estan farts d’esperar, perquè ahir esperaven algun moviment de la gestora i aquest no va produir-se. «Ningú m’ha dit res. Penso que no es fan així les coses», sentencia.
 
Sent l’única via de subsistència, Ferré lamenta tots els problemes que s’han posat per a que la candidatura no fos vàlida. «Podríem posar-nos a mirar totes les il·legalitats de la gestora o de la junta electoral. Hi ha hagut molts moviments estranys en molt poc temps», remarca. Si es tenen en compte els estatuts, com es va fer per no acceptar la llista per part de la junta electoral, aquests marquen que tots els membres de la gestora han de ser socis, i alguns d’aquests no ho són, ni actualment ni quan van prendre el càrrec. Tampoc van convocar eleccions tres mesos després de la seva entrada, com està estipulat. No van fer-ho fins tres anys després. «Som gent implicada amb el projecte i no ens han deixat fer res», lamenta, així com també les insinuacions que es van arribar a fer el seu dia des de la gestora. «Mai ens hem volgut aprofitar del club, tot el contrari. Volem el millor per l’entitat i en aquesta línia treballàvem. En canvi, des del primer moment, tot han estat pals a les rodes».
 
La candidatura portava temps incidint en el projecte i comptava amb diversos patrocinadors tancats de cara a la pròxima temporada, així com també varis jugadors, als que només quedava realitzar la signatura un cop agafessin el regnes de l’entitat. «Teníem compromisos agafats amb jugadors per incorporar-los, i com que no s’ha arribat enlloc han fitxat per altres equips, un per jugar a Tercera Divisió i dos a Primera Catalana», assenyala Ferré, valorant que no preveu bons temps per a l’entitat. Pateix pel que pot passar: «El futur del club el veig molt negre. Crec que està tocat de mort i que pot arribar a desaparèixer». Fins ara formava part de la gestora com a president, però en l’assemblea del juny «deixava molt clar que dimitia des d’aquell moment», pel que «considero que no estic a la junta».
 
España no vol seguir / El president de la junta, Lluís España, no entén com s’han desenvolupat els esdeveniments, ja que pensava que després de la reunió que van mantenir dimarts quedava tot ben aclarit per fer el canvi de poders. «Se’ls va dir que tiressin endavant, que els donàvem totes les facilitats. És mentida si diuen el contrari», remarca España. El dirigent no comprèn el canvi de rumb dels components de la candidatura, que el fa pensar malament: «Amb tot plegat, no sé si hi ha alguna cosa més al darrera que se m’escapa».
 
I amb el futur de l’entitat «farem el que podrem». Perquè té ben decidit és que no vol continuar en el càrrec, igual que la resta de membres de la gestora. «El que està clar és que no vull posar ni un duro més. No tinc ganes de continuar i no sé que farem», afirma. No vol avançar esdeveniments. Es veu limitat en el temps, amb una pretemporada que s’acosta i una plantilla, a dia d’avui, sense jugadors, perquè els de la campanya passada han de renovar. «Si no s’haguessin presentat, o ho haguessin fet tot bé, hagués tingut temps de muntar un equip. Ara ja no». El que ha trobat a faltar són les maneres, ja que mentre treballaven per conformar la llista «no m’han vingut mai a veure i parlar amb mi. No han donat la cara». Només va succeir un cop van començar els problemes després de la negativa de la junta electoral.
 
Sense candidatura, Ruiz plega / La seguretat que permetia el projecte que presentava la candidatura de Ferré, i el nul interès mostrat per l’actual junta, fa que el cos tècnic tingui ben clar que no seguirà en el càrrec si la llista no agafa el club. Justo Ruiz i Jesús Julián Lucendo deixaran la banqueta tricolor. «Els únics que s’han posat en contacte amb nosaltres i ens han presentat un projecte és la candidatura. Són els que ens han donat suport per per continuar», exposa Ruiz, que té molt clar que «si no tira endavant la candidatura el cos tècnic no continuarà. Amb ells és l’única manera que el club segueixi viu i es pugui fer un equip».
 
Considera que «són gent que s’han interessat per sentiment al club i el país. L’únic moviment per a que l’FC Andorra tiri endavant seria que no es retiressin», perquè «la junta actual no s’ha mogut per res en tot aquest temps». La continuïtat d’España i la seva directiva significaria, pel tècnic, la mort de l’entitat: «El club està abocat a la desaparició. No crec que l’1 de setembre surti a competir». Preveu que en els pròxims dies es produeix una desbandada per part dels futbolistes, perquè tenen mercat i els porten tocant des de fa temps. «Els jugadors tenen moltes ofertes tant de la Lliga Nacional com de fora. Sabem que cada any es queden a l’FC Andorra per sentiment, però tal i com està tot veig molt complicat que es quedin», assegura. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT