PUBLICITAT

La Caverne du Pont d’Arc

Urpada de les grosses de Froome a Quintana

‘Purito’ es deixa gairebé cinc minuts a la primera contrarellotge

Per El Periòdic

Chris Froome, a prop d’arribar a la meta a l’etapa d’ahir del Tour.
Chris Froome, a prop d’arribar a la meta a l’etapa d’ahir del Tour. | LeTour
Tot el que es preveia a la contrarellotge va succeir. En un terreny favorable al líder d’Sky i del Tour de França, de 37,5 quilòmetres entre Bourg Saint Andéol i La Caverne du Pont d’Arc, Chris Froome va donar una urpada de les grosses a l’altre gran favorit de la gran ronda gala, el colombià Nairo Quintana. Dos minuts li va treure, tot i que no va poder endur-se la victòria perquè l’holandès Tom Dumoulin va estar estratosfèric. L’holandès va dominar d’inici a fi per acaba traient poc més d’un minut al britànic en un dia marcat per les fortes ratxes de vent. «El vent va ser molt complicat per a mi, només peso 57 quilos i és un enorme desavantatge», va lamentar el líder de Movistar a l’acabament.
 
Pel que fa a Purito Rodríguez, ja s’esperava també que es deixés un bon grapat de minuts. El resident va acabar el 42è, a 4:46 de Dumoulin i 3:43 de Froome.
 
La classificació general deixa entreveure que Froome té via lliure per arribar a París vestit de groc. Mollema, sisè ahir en un dia de gran patiment però amb un bon resultat, és segon a 1:47. Per darrere, a 2:45 hi és el compatriota del líder, Adam Yates, quart Nairo Quintana a 2:59 i cinquè Alejandro Valverde a 3:17.
 
De la seva banda, Purito ha sortit del top-10 –que tanca Fabio Aru a 5:16 i passa a ocupar la tretzena posició a 5:45.
 
AVUI, TRES PORTS DE QUARTA / Estrany en un cap de setmana que les audiències es disparen, l’etapa d’avui entre Montélimar i  Parc des Oiseaux, té els 60 últims quilòmetres en pla i anteriorment, durant els 100 primers quilòmetres dels 208, els tres únics ports de quarta categoria. Difícilment hi haurà sobresalts. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT