PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

SDP demana especificar la despesa dels professionals de la salut

Bonet considera que si es vol fer una anàlisi profunda calen xifres concretes

Per EL PERIÒDIC

Sílvia Bonet, en una sessió del Consell General.
Sílvia Bonet, en una sessió del Consell General. | TONY LARA
El primer trimestre d’aquest any va suposar una despesa en Consulta d’Atenció Primària de 1,6 milions d’euros, mentre que en Auxiliars mèdics ha arribat als gairebé 1,2 milions. Però, la consellera del grup mixt, Sílvia Bonet (Socialdemocràcia i Progrés), considera que no queda reflectida de manera clara la despesa dels diferents grups de professionals, per la qual cosa demana al Govern quina és la despesa en diferents àmbits. 
 
Bonet pregunta quines han estat les despeses que es generen a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) pels Centres d’Atenció Primària del SAAS, per les consultes ambulatòries dels especialistes segons les especialitats en l’entorn de l’hospital, per les consultes dels metges generalistes, per les consultes dels especialistes que no visitin en l’enton de l’hospital, per les consultes dels especialistes segons les diferents especialitats, i finalment per la despesa dels auxiliars mèdics segons també especialitats.
 
Segons Bonet, «en la liquidació pressupostària del primer trimestre de l’any 2016 de la CASS es pot visualitzar una despesa de Consulta d’Atenció Primària de 1.655.620,99 euros i una despesa d’Auxiliars mèdics de 1.162.343,61 en els quals no queda reflectida realment i de forma clara la despesa que efectuen els diferents grups de professionals». És per això, que la consellera socialdemòcrata considera que «si realment es vol fer una anàlisi de la situació» serien necessàries «dades detallades sobre on es concentra el màxim de la despesa».
 
Bonet argumenta que, com se sosté per part del Govern i per part de les forces polítiques, «si la voluntat» és fer «un sistema més sostenible sense retallar despeses, cal conèixer les dades de despesa per professionals. Aquesta demanda va ser entrada al Consell General el passat 15 de juliol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT