PUBLICITAT

Andorra La Vella

Marsol: «Els comerciants no han parlat d’una disminució de caixa»

La cònsol assegura que la primera setmana de tancament de l’Avinguda Meritxell ha esta molt positiva

Per ESTEFANIA GRACIA

L’Avinguda Meritxell d’Andorra la Vella durant la primera setmana de tancament al trànsit.
L’Avinguda Meritxell d’Andorra la Vella durant la primera setmana de tancament al trànsit. | TONY LARA
Fa més d’una setmana que l’Avinguda Meritxell es va tancar al trànsit i fins ara els comerciants no han denotat cap davallada en les vendes, segons va matisar ahir la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol. Un dels majors temors dels establiments de la zona era que amb el tancament a la circulació rodada els ciutadans no es desplacessin tant fins al carrer i les vendes baixessin. 
 
Tot i això, Marsol va assegurar que ha estat tot el contrari. «El balança que podem fer d’aquests dies de tancament és molt positiu, l’avinguda ha estat plena de gom a gom i són molts els turistes que s’hi han passejat. A més, els comerciants amb els qui he parlat estan molt contents, no han parlat d’una disminució de caixa, tampoc han especificat molt més les vendes, però en cap moment han mostrat que hagin baixat».
 
Pel que fa a la circulació, Marsol va assegurar que durant aquests dies no hi ha hagut cap problema, per tant, «estem segurs que l’avinguda continuarà creixent. Falta algun detall que l’estem acabant de polir però podem afirmar que aquesta primera setmana ha funcionat perfectament i que continuarà en aquesta línia, perquè l’afluència de gent és veritablement espectacular, ho he pogut veure jo mateixa en fotografies». 
 
Tancar a partir de les 12 hores / Alguns comerciants de la zona ja van manifestar el seu neguit vers la possibilitat que fins les 12.00 hores del migdia els vehicles puguin circular per la zona. Vers aquest fet, Marsol va destacar que des del comú «no ens replantejarem aquesta decisió, fins a l’octubre estarem en aquesta posició i la mantindrem, sempre i quan no passi una cosa molt greu. Creiem que seguint aquest horari l’avinguda funciona perfectament». 
 
A més, Marsol va puntualitzar que la primera setmana ha estat exemplar, «tant a nivell de mobilitat com d’afluència de ciutadans i turistes, per tant, fins que es prengui la decisió al novembre de l’embelliment definitiu, aquest sistema [la possibilitat de circular fins les 12.00 hores del migdia] estarà en funcionament». 
 
La cònsol va destacar que aquesta decisió també els facilita alguns problemes com pot ser el pàrquing de l’E.Leclerc Hiper Andorra o altres estacionaments d’establiments de la zona, per tant, «continuarem en aquesta línia i en funció també de l’evolució dels treballs de l’edifci ‘The Cloud’, que al setembre tornen a començar amb intensitat, veurem com s’avança». Així, ara per ara «no hi haurà cap replantejament». 
 
Entrades alternatives / Marsol va destacar que per poder entrar actualment a l’aparcament de l’E.Leclerc o dels altres establiments de la zona –on fins ara s’hi accedia per l’Avinguda Meritxell– s’ha d’entrar pel carrer la Borda i pel carrer Riberaygua. 
 
Tot i això, aquesta no és una ruta definitiva, ja que en un parell de mesos «vam pactar que ells ja farien l’entrada pel carrer de darrera de l’Avinguda Meritxell i l’entrada pel mateix carrer Riberaygua, això és un fet que ja s’està treballant».
 
En aquest aspecte, Marsol també va puntualitzar que l’altre dia va «parlar amb el responsable de l’empresa que explota l’aparcament del centre comercial i em va dir que estan treballant en l’altra entrada, per tant, creiem que en un parell de mesos, i a la llarga, quan es faci l’embelliment, s’ha de trobar la solució perquè ja sigui entrada i sortida. De moment, hi ha aquest compromís». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT