PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Food trucks’ a la Festa Major d’Escaldes-Engordany

Les parades de la fira ofereixen diferents plats gastronòmics, cada caravana té les seves especialitats i la seva originalitat a l’hora de cuinar

Per ZAIDA BORRELL

Els ‘full track’ preparats per la a festa major, ahir.
Els ‘full track’ preparats per la a festa major, ahir. | MARICEL BLANCH
L’Alba Devesa va néixer a Collbató (Barcelona) i treballa en un food truck com a segona feina. Té dos fills de 19 i 23 anys i no li suposen cap problema ja que els seus fills l’acompanyen en els seus viatges arreu del món. Diu que està començant i que es guanya bé la vida: «No és una mala feina». El que ven en el seu food truck és la pota de pernil cuita al forn, acompanyada amb verdures. Alba explica com al migdia no hi ha gent i que a la nit hi ha més moviment però que la gent no es queda a sopar. Pensa que la solució és que els food trucks haurien d’estar amb rodona situats i no pas amb fila ja que la gent camina de dalt a baix sense parar-se a menjar. També diu que no sap si els andorrans entenen el concepte dels food trucks i que Andorra és un país molt tranquil. Li agrada el seu treball i el seu food truck està decorat amb taules, algunes plantes i para-sols. 
 
La Sonia Ferre va néixer a la província de Tarragona, en un poble nomenat Aiguaviva. Va decidir triar l’opció d’aquesta feina ja que anteriorment tenia un restaurant i li agrada molt l’idea de cuinar i alhora poder viatjar. No té fills i depenent del lloc on va, guanya més o menys, però diu que va fent. En aquesta fira han venut bastant i el menjar que venen és vegà. És feliç i li agrada molt el que fa. Diu que Andorra és un país tranquil i que hi ha una quantitat de gent normal a les festes. La decoració del seu food truck té taules, plantes, fustes, l’ha pintat bé i tenen un bon logo i bones fotografies dels seus productes. La Sonia demana que es publiqui la seva pàgina de Facebook: Hanna caravan.
 
Javi García és de Barcelona. No té fills i li agrada la cuina. Es va quedar al atur i va decidir tirar-se a l’aventura. No es guanya gaire bé la vida ja que diu que va molt just amb els diners, però de moment només està començant. Diu que «més o menys a tots els llocs guanya el mateix però que la gent és molt simpàtica i això fa molt». Al seu food truck es venen broquetes de carn, semblants a les de barbacoa. Durant el dia no hi ha gaire gent però a la nit està molt més animat. Li agrada el seu treball i el seu food truck està decorat amb pintura de llauna com les broquetes antigues. 
El Gerard Martinez és de Santa Eulàlia de Ronçana i té una estimació culinària important i a part li agrada viatjar. Al seu food truck es fan hamburgueses i combinats casolans. La caravana és dels anys 60, està tota pintada i restaurada i com a decoració té llums i plantes.
 
Chantal Eslava és de Veneçuela però actualment viu a Barcelona. Es va muntar aquest negoci perquè volia independitzar-se i guanyar diners pel seu compte a part també li agrada viatjar. No té fills i diu que es guanya malament la vida, que té pocs diners. Al seu food truck es fa menjar italià i veneçolà. Com a menjar italià fan pizza i calzone i com a veneçolà, cachapa i arepa. Li agrada el seu ofici i la decoració és un truck d’estil americà dels anys 20 i està decorada amb figures geomètriques asimètriques. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT