PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

150 universitats fora de Catalunya ofereixen estudis de llengua i cultura catalans

Entre els països on es pot estudiar català en més centres universitaris hi ha els Estats Units i França

Per EL PERIÒDIC

Nombre d’universitats en cada país que imparteixen docència de català.
Nombre d’universitats en cada país que imparteixen docència de català. | EL PERIÒDIC
Actualment, 150 universitats fora del territori català ofereixen estudis de llengua i cultura catalana. El director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, destaca que hi ha «més de 6.000 estudiants matriculats distribuïts en 28 països», segons informa el diari ARA. D’aquestes universitats que ofereixen formacions en català, 19 compten amb l’especialització en estudis catalans, ja sigui de grau o mínor. 
 
Entre els països on es pot estudiar català en més centres universitaris hi ha els Estats Units (22), França (21), el Regne Unit (20), Alemanya (20), Espanya (7) i Polònia (5). A més, el continent en el qual l’oferta és més elevada continua sent Eruopa, amb un total de 104 centres, seguit d’Amèrica del Nord (29) i Àsia (6), on es pot aprendre català en quatre universitats japoneses, una a Tailàndia i una a Israel. 
 
Amb tot, Forcano diu que hem «de deixar de dir que el català és una llengua minoritària. Tenim més de 10 milions de parlants i som la novena llengua més parlada a Europa, per sobre del grec, el finès, el portuguès, l’hongarès, el búlgar, el danès, el letó i el maltès, entre altres». Forcano també assegura que avui en dia el català «és la 23a llengua més traduïda del món».  
Tot i això, Forcano destaca que els reptes del català «són semblants als de les llengües com el txec o el danès, que estan sotmeses a pressions molt fortes de llengües més grans en un context de creixement global». El director de l’àrea de llengua i universitats del Llull, Anton Fernàndez, assegura que la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior «és crucial perquè el català tingui presència al món». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT