PUBLICITAT

Andorra la Vella

Raiffeisen porta als tribunals la venda de Vall Banc

Nomen adverteix que JC Flowers té problemes a causa del Brexit

Per LÍDIA RAVENTÓS

El president de Raiffeisen, Eusebi Nomen, en una roda de premsa.
El president de Raiffeisen, Eusebi Nomen, en una roda de premsa. | TONY LARA
La cooperativa Raiffeisen va presentar ahir al matí a la Batllia una demanda per impugnar la venda de Vall Banc al fons d’inversió americà JC Flowers. Així ho va explicar ahir davant de la Seu de la Justícia el president del consell rector de Raiffeisen, Eusebi Nomen, que considera que s’ha incomplert la llei de reestructura i resolució d’entitats bancàries «atès que Vall Banc segueix sent una entitat pont».

Nomen va reiterar que la nova entitat bancària no compleix «cap dels requisits» per deixar de ser una entitat pont i que, per tant, l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha fet una «privatització» de Vall Banc a JC Flowers.

A més, el president del consell rector de la cooperativa va advertir que el fons d’inversió nord-americà té problemes a causa del Brexit. Per argumentar aquest fet, Nomen va fer referència a informacions publicades a la revista internacional Fortune que afirma que JC Flowers està «en una situació financera complicada» perquè la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) està provocant «caigudes de les cotitzacions i el valor de les institucions financeres angleses amb les quals tenien inversions molt importants». «[JC Flowers] és una de les víctimes del Brexit», va assegurar.

La suma d’aquestes dues circumstàncies provoca, a parer del president de Raiffeisen, que els 20.000 clients de Vall Banc es trobin en una situació de «risc molt elevat». Aquest és, segons Nomen, el motiu que els va portat a emprendre aquesta acció legal. «Ens hem vist obligats a presentar aquesta demanda per defensar els drets dels clients i dels cooperativistes», va declarar.

Així mateix, Nomen va aprofitar  per informar que tots aquells clients que vulguin també es poden adherir a la demanda.

L’economista va recordar, tal com va avançar la setmana passada, que presentaven la demanda després de demanar explicacions a l’AREB sobre la venda del que considera una entitat pont i que l’agència no hagi donat resposta. En l’escrit presentat dijous passat, Raiffeisen requeria que l’AREB fes pública la base legal per a la venda de les accions de Vall Banc «a una entitat privada que no és una entitat bancària» així com la base legal segons la qual Vall Banc «hauria perdut la seva condició d’entitat pont». Per això, ahir, abans que s’esgotés el termini legal per respondre, van entrar la demanda d’impugnació de la venda de Vall Banc als tribunals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT