PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Lliga Endesa tindrà disset equips per la renúncia del Melilla

Thomas Schreiner renova per un any amb el MoraBanc i sumarà la cinquena temporada a l’entitat

Per JOAN JOSEP BLASCO

Thomas Schrenier passa entre la defensa del Dominion Bilbao Basket.
Thomas Schrenier passa entre la defensa del Dominion Bilbao Basket. | Tony Lara
La Lliga Endesa continua amb problemes per la dificultats econòmiques que suposen els pagaments del cànon i ser a la categoria. El Melilla Baloncesto era l’última opció per ser una competició amb divuit equips, sense jornades de descans, però l’equip africà renuncia a ser-hi per temes pressupostaris. 
 
La renúncia a seguir del Guipúscoa va portar a l’ACB a oferir al Palència i el Melilla la possibilitat de formar part de la Lliga Endesa. Per mèrits esportius s’ho havien guanyat, però van decidir no ascendir per qüestions econòmiques. L’organisme en el seu oferiment els va posar facilitats, com una rebaixa en les quantitats i la flexibilització d’alguns dels requisits, però ni així. Els castellans ja van exposar ràpidament que hi tornaven a renunciar, i ahir mateix en un comunicat el Melilla seguia la mateixa via. El termini finalitzava i van prendre la decisió que entenen com a lògica per la situació de l’entitat. 
 
El club havia d’afrontar de desemborsament de més de tres milions d’euros que no podia assumir. Entre les obligacions, havien d’abonar els fons de regulació d’ascensos i descensos (1.564.697,71 €), una part del cànon (un miló), l’import de la quota de participació en el valor patrimonial de l’ACB que resulti del balanç que està tancat a 30 de juny del 2016 (115.000 €) i otorgar escriptura a favor de l’ACB i ACEBSA (600.000 €) en garantia de les obligacions i despeses derivades de la participació del club a la Lliga Endesa. Per aquests motius, i per poder confeccionar la plantilla definitiva de cara a la pròxima temporada a la LEB Or, el Melilla renuncia a l’ascens. 
 
Els disset equips que composaran la Lliga Endesa són: BC MoraBanc Andorra, Baloncesto Sevilla, CAI Saragossa, Divina Seguros Joventut, Dominion Bilbao Basket, FC Barcelona Lassa, Herbalife Gran Canaria, Iberostar Tenerife, ICL Manresa, Laboral Kutxa Baskònia, Montakit Fuenlabrada, Movistar Estudiantes, Reial Madrid, Rio Natura Monbus Obradoiro, Unicaja, UCAM Murcia CB i València Basket. Dimarts es portarà a terme el sortieg dels enfrontaments de la temporada 2016-17. Seran 34 jornades les que es disputaran a la fase regular i cada conjunt disputarà 32 partits, el que significa que en cada jornada un d’ells descansarà.
 
Schreiner renova / Si dijous es confirmava que Stephen Holt deixava Andorra per anar a Saragossa, ahir el MoraBanc anunciava la renovació per un any de Thomas Schreiner. Amb la continuïtat de l’austríac l’entrenador, Joan Peñarroya, ja compta amb una parella de bases després que setmanes enrera es realitzés el fitxatge del francès Andrew Albicy.
 
El curs passat va fer una mitjana de sis punts i quatre assistències per matx. Amb la signatura de contracte sumarà la cinquena temporada al país. Va arribar a LEB Or i «ha crescut amb el club. Ha mostrat aquestes temporades la seva professionalitat i la seva implicació tant amb l’equip com l’entitat. Cada any ha fet passes endavant i creiem que juntament amb l’Albicy tenim una parella de bases contrastada per portar bé la direcció de l’equip», exposa Peñarroya, destacant que és «un jugador que coneix la casa. Dotem l’equip de continuïtat amb ell, David Navarro, Giorgi Shermadini i amb la nova incorporació del Guille Colom que ja havia estat amb nosaltres». Amb la confirmació d’Schreiner la plantilla de la pròxima campanya ja compta amb 7 jugadors. A més de l’austríac hi són Navarro, Shermadini, Colom, Albicy, Burjanadze i Jelinek.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT