PUBLICITAT

Andorra La Vella

Camp creu que l’impacte del Cirque ha estat de 20 milions

105.081 espectadors en 22 sessions d’Scalada Vision

Per EL PERIÒDIC

La família de Valls que va obtenir el premi com a espectador 100.000, dissabte en la darrera sessió.
La família de Valls que va obtenir el premi com a espectador 100.000, dissabte en la darrera sessió. | ANA / M. T.
El Cirque du Soleil va tancar l’espectacle Scalada Vision el passat dissabte i ho va fer superant els 100.000 espectadors, arribant a la xifra dels 105.081 i amb una valoració global més que positiva. El ministre de Turisme, Francesc Camp, en declaracions a l’Agència ANA, va calcular que és molt possible que se superin els 20 milions d’impacte econòmic, sumant la despesa dels visitants, els costos logístics, l’impacte mediàtic, entre altres. 
 
Un dels factors que han ajudat a superar els 100.000 visitants ha estat el fet de disposar enguany d’un recinte tancat, de manera que, a falta de tancar les xifres, el ministre ja va avançar que l’ocupació mitjana serà superior a la dels altres anys. De fet, tot i que enguany hi ha hagut poca pluja, alguns cops ha plogut abans de la funció i això altres anys feia minvar el nombre d’espectadors. L’envelat instal·lat també ha protegit els visitants del fred que ha fet alguns dies, i ha fet que l’equip organitzatiu deixés de tenir «el patiment constant» d’altres anys. Francesc Camp també va assegurar que l’envelat no ha fet minvar la qualitat de l’espectacle, de manera que el format es mantindrà de cara l’any vinent. 
 
D’altra banda, pel que fa a l’espectacle en si, Camp va reconèixer que enguany s’ha pogut constatar un canvi important de concepte, amb números més tecnològics i musicals, i amb menys números espectaculars. Així, el ministre ho va qualificar de «canvi agosarat però que ha funcionat», ja que la reacció del públic ha estat molt bona.
 
Hi haurà nou format / El ministre va recordar que enguany es va signar un contracte amb el Cirque du Soleil per a dos anys, i va avançar que tenen clar que el format Scalada s’acaba l’any que ve. Per tant, tenen un any i mig per reflexionar com es pot donar continuïtat a la relació amb la companyia canadenca. «El que ens interessa és mantenir la relació amb ells, però s’ha de veure quin format ha de ser», va apuntar. 
 
Camp va afegir que els tres anys d’experiència amb espectacles d’alt nivell han de servir per extrapolar-los a d’altres mesos de l’any. «No tot l’any, perquè costen molts diners, però més mesos, sobretot en temporades baixes com la primavera i la tardor estaria molt bé», va assegurar. Així la intenció és mantenir un esdeveniment de primer nivell al juliol, perquè deixar de fer-lo «seria un risc», i proposar més espectacles per a la resta de l’any amb l’objectiu de consolidar el turisme cultural, que segons el ministre té molt més recorregut que no pas l’esportiu. Un dels projectes per aquest objectiu és la construcció d’un recinte fix multifuncional, que hauria d’estar enllestit de cara a l’estiu del 2018. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT