PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Festa Major de la Seu comptarà amb els grups Lax’n Busto i Buhos

L’edició d’enguany s’integra de 92 actes i creix en «quantitat i qualitat»

Per EL PERIÒDIC

Presentació de la Festa Major de la Seu d’Urgell, ahir.
Presentació de la Festa Major de la Seu d’Urgell, ahir. | AJUNTAMENT LA SEU D\'URGELL
La Festa Major de la Seu d’Urgell incorporarà enguany nous actes familiars i juvenils i, en l’àmbit musical, oferirà entre d’altres els concerts dels grups Lax’n’Busto i Buhos. La regidora de Festes de l’Ajuntament urgellenc, Sílvia Iscla, va presentar dimarts la programaciód’aquesta edició que marca tradicionalment el final de les festes d’estiu al Pirineu i que tindrà lloc entre els dies 26 i 30 d’agost.
 
Iscla va subratllar especialment que tota la programació «que es du a terme durant la Festa Major, és una realitat gràcies a la suma de l’esforç, la il·lusió, les idees i la dedicació de molta gent: els treballadors de l’ajuntament, la Coordinadora de Casetes, la Comissió de Festes, el Consell Municipal d’Infants, el Consell Municipal de Joves, associacions, entitats i clubs de la ciutat». 
 
De fet, en la presentació la regidora va estar acompanyada d’una petita representació de les moltes persones que ho fan possible.
 
Una festa que creix / A més, Iscla va remarcar el fet que any rere any «anem creixent en quantitat i qualitat d’activitats programades per a tots els gustos i totes les edats». Concretament, aquest any s’ha programat 92 actes, dels quals set seran durant els dies previs a la Festa Major; i la resta, distribuïts durant els cinc dies principals, de divendres a dimarts. 
 
Entre els més concorreguts, no faltaran novament el Correfoc i el Correaigua, amb els Diables de l’Alt Urgell;  la cercavila dels Geganters i el Ball Cerdà.Enguany, durant el Ball Cerdà, el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila farà el lliurament de la Declaració del Ball Cerdà com a Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional. 
 
També en l’àmbit cultural, el tradicional Teatre de Festa Major, dijous 25, presentarà l’obra T’estimo però no tant!. Que tracta de dos amics que comparteixen pis de forma eventual i que, a més, comparteixen un mateix passat i un complicadíssim present. L’obra està recomanada per a majors de 14 anys. 
 
Tradició popular / Dissabte dia 26, a la tarda, hi haurà jornada castellera, amb els Castellers d’Andorra i els Castellers de Lleida. El mateix dia, els Geganters i Grallers de la Seu viuran una de les cercaviles més emotives ja que es compleixen 25 anys de la Plantada de Gegants de la Festa Major, per a la qual enguany s’espera més d’una vintena de colles de tot Catalunya i d’Andorra, que portaran a la ciutat més de 500 persones. 
D’altra banda, el Seu Folk oferirà concerts de música tradicional al Parc del Cadí. A la presentació en va  parlar el portaveu d’aquesta activitat, Ivan Caro. Tampoc no faltaran les sardanes i la projecció de films del Picurt, que en conjunt amb tots els actes d’enguany fan créixer una nova edició de la Festa Major de la Seu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT