PUBLICITAT

Encamp

FEDA i Unicef, junts per lluitar contra la desnutrició infantil

Amb la venda de 10 entrades del Museu de l’Electricitat i el Camí Hidroelèctric «podem salvar un nen»

Per EL PERIÒDIC

El director general de FEDA i la presidenta d’Unicef a Andorra presentant la campanya, ahir.
El director general de FEDA i la presidenta d’Unicef a Andorra presentant la campanya, ahir. | ANA / S. F.
FEDA i Unicef s’uneixen un any més per lluitar contra la desnutrició infantil. Enguany, la recaptació es farà a partir de la venda d’entrades del Museu de l’Electricitat i del Camí Hidroelèctric d’Engolasters. Els diners recollits es destinaran a la campanya d’Unicef Ara no podem parar. 
 
La presidenta d’Unicef a Andorra, Blanca Palau, i el director general de FEDA, Albert Moles, van destacar ahir la importància perquè la població sigui conscient de les implicacions que té el canvi climàtic per als infants de països com Moçambic, Eritrea, Malawi o Somàlia, segons ha informat l’ANA.
 
Es calcula que 16.000 nens al dia moren per causes que són evitables, provocades per la desnutrició. La campanya d’Unicef valora que el cost d’un dia de tractament en malalties com la diarrea o la malària és d’un euro. «Un tractament val un euro, i amb 21 dies un nen es pot salvar. Amb deu entrades venudes podem salvar un nen», va assegurar Palau.
 
Durant els dos propers mesos, i amb l’objectiu de continuar la col·laboració de FEDA amb Unicef, dos euros de les entrades del Museu de l’Electricitat i el Camí Hidroelèctric d’Engolasters es destinaran a la lluita contra la desnutrició infantil. Segons Blanca i Moles, aquesta és «una bona manera de continuar amb aquesta col·laboració». 
 
Sensibilització de la població / Moles va assenyalar que l’objectiu de la campanya passa per la sensibilització de la població, «no es tracta de diners, l’important és que tot visitant que vingui a FEDA s’informi d’aquesta campanya». En aquest sentit, Moles també va posar en relleu que sigui el canvi climàtic un dels principals causants de la desnutrició infantil i que «des d’una empresa del sector energètic ens volem implicar».
 
La campanya implica a més donar a conèixer la possibilitat que els particulars puguin a més fer una aportació des de la pàgina web que es posarà en servei. Aquest és el tercer any que FEDA col·labora amb Unicef, el primer any es va focalitzar en la lluita contra la desnutrició i el segon contra la mortalitat infantil. Així, segons el director general de la companyia, FEDA passa a ser «capdavantera en la lluita contra el canvi climàtic». 
 
D’altra banda, Blanca va destacar la relació de la desnutrició infantil amb fenòmens com el Niño i que provoca sequeres, la destrucció de collites, l’assecament dels pous, l’augment del preu dels aliments, la persistència d’aigua no potable com a única alternativa per la població, etcètera. 
 
Palau va apuntat que 26,5 milions i mig de nens es veuen en aquesta situació, especialment greu en països com Moçambic, Eritrea, Malawi, Somàlia.
Segons destaquen des d’Unicef, actualment 16.000 nens moren cada dia per causa de malalties evitables com la diarrea, pneumònia, malària i «infeccions comuns que es podrien evitar». Així, la presidenta d’Unicef a Andorra estableix en un euro el dia el cost del tractament d’un infant de 21 dies de durada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT