PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Compromís critica la contractació d’un gerent per 50.000 euros

La convocatòria de l’equip de govern urgellenc segueix endavant amb el vot favorable de CiU i ERC

Per EL PERIÒDIC

El ple extraordinari que es va convocar dimecres a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.
El ple extraordinari que es va convocar dimecres a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. | RÀDIOSEU
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar dimecres, en ple extraordinari, la convocatòria d’un concurs públic per cobrir la plaça de gerent municipal. La mesura va tirar endavant amb el vot favorable dels grups de CiU i ERC i el vot en contra de Compromís i la CUP. Precisament Compromís va ser el més crític amb l’equip de govern que lidera Albert Batalla, en afirmar que lamenta «que una vegada més l’equip de govern hagi convocat un ple extraordinari de manera unilateral i per sorpresa» per sotmetre a votació «la modificació de plantilla de l’ajuntament i, sobretot, per a la contractació d’un assessor polític (gerent), amb un sou d’aproximadament 50.000 euros».
 
Les bases recullen que les funcions que haurà de desenvolupar la gerència són: direcció i coordinació dels serveis municipals, millora del funcionament de l’administració, especialment en l’àmbit tecnològic, d’administració electrònica i transparència; i direcció de la política de comunicació i de recursos humans. Amb tot, Compromís denuncia que «no és la primera vegada que es fa aquest tipus de convocatòria sense previ avís i per sorpresa, com ja s’ha fet el 30 de desembre del passat any per a l’aprovació dels pressupostos municipals, o la Junta de Govern extraordinària convocada el Dijous Sant, a la Setmana Santa, per concedir la segona llicència d’obres a la urbanització Baixada del Molí’», segons afirmava el grup en un comunicat.
 
Per la seva part, des de l’equip de govern de CiU s’ha justificat la convocatòria en considerar que «l’Ajuntament, com a institució amb prop de 200 treballadors i amb cada vegada més serveis al ciutadà, necessita una figura gerencial que recolzi i endreci el millor possible la feina de representants polítics i treballadors, pensant sobretot en donar les millors respostes de la institució als ciutadans i ciutadanes de la Seu».
 
També de manera positiva es van expressar els membres d’ERC, que van donar suport a la mesura: «ERC la Seu està totalment d’acord en la necessitat d’aquesta figura, i la proposàvem al nostre programa electoral». Segons els independentistes, «considerem que és necessària per tal de coordinar i augmentar l’eficiència dels treballadors municipals, aprofitar-ne tot el seu potencial i fer-los més versàtils i polivalents». Així mateix, Esquerra va afirmar ahir en un comunicat que creuen que el volum de treballador i de serveis oferts des de l’Ajuntament, «justifica plenament la contractació d’aquest càrrec, fet que hem contrastat també amb alguns treballadors municipals que ho veuen també necessari». 
 
L’Ajuntament va avançar que, en tractar-se d’un concurs públic, els aspirants hauran d’acreditar titulacions acadèmiques, estudis complementaris i experiència professional. En aquest cas, el requisit mínim és tenir un títol de llicenciatura i acreditar el nivell C de català, entre d’altres. El tribunal de valoració, format estrictament per tècnics de l’administració local, valorarà com a mèrits els serveis prestats com a personal directiu en d’altres administracions, especialment locals, o bé en empreses, juntament amb la formació complementària vinculada als recursos humans, direcció de personal, administració local, dret administratiu i lideratge d’equips. Tota la informació completa sobre el concurs públic ja es pot consultar al web de l’Ajuntament www.laseu.cat. 
Es tracta d’una plaça de personal directiu i, en conseqüència, amb una finalització de contracte lligat a l’actual legislatura municipal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT