PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Orgue&nd s’innova amb una actuació a l’aire lliure

Prieto serà l'encarregat de donar el tret de sortida al festival

Per EL PERIÒDIC

L'organista que oferirà el primer concert del festival, Raúl Prieto
L'organista que oferirà el primer concert del festival, Raúl Prieto | ANA / M. F.
L’organista Raúl Prieto serà l’encarregat de donar avui el tret de sortida al XVIIè Festival Internacional Orgue&nd amb un concert amb una aposta diferent, ja que es farà a l’aire lliure i, a més, el repertori es farà sonar a través d’un orgue virtual, segons ha informat l’ANA. L’organista va manifestar ahir durant la presentació del festival que a través d’aquestes dues novetats es pretén apropar el públic a aquest instrument «fascinant» i alhora fer-lo participar en el festival.
 
L’organista també va puntualitzar que normalment l’orgue es toca a les esglésies i que això pot fer que moltes persones es frenin a l’hora d’assistir-hi. Per tant, i gràcies a aquest instrument que permet que s’ofereixi el concert a la plaça de la Vall, la voluntat és «fer música» i que si a la gent li agrada això serveixi per «trencar tòpics». Amb aquesta premisa, s’ha previst un repertori de clàssics populars en la música d’orgue, que tal com va dir Prieto, «toca molts pals, amb molta vida, molta energia» per acabar d’atreure aquest públic. Així, es podran escoltar peces de Bach, Wagner, Liszt o Debussy. 
 
L’orgue que s’instal·larà a la plaça de la Vall és «com un moble molt gran» amb quatre teclats i està connectat a un altaveu que imita el so de l’orgue, a través de 128 registres. Un instrument que ha estat dissenyat pel propi Prieto i que és «com acrobàtic», la qual cosa també suposa un atractiu per al públic. Serà, segons va destacar Prieto, com si toqués «al Palau de la Música i es rebentessin les parets» . 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT