PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Alloro’, la nova aplicació de trànsit i mobilitat d’Andorra

A través d’un sistema comunitari i solidari, l’app dóna a conèixer el que passa al Principat pel que fa a accidents, cues, radars i obres

Per Laura Pubill

Cues a l’alçada de la frontera entre Andorra i Espanya.
Cues a l’alçada de la frontera entre Andorra i Espanya. | TONY LARA
Els usuaris andorrans de dispositius mòbils amb sistemes operatius Android ja tenen a la seva disposició una nova aplicació per consultar les 24 hores del dia la informació relacionada amb el trànsit i la mobilitat del país. Per a sistemes iOS d’aplicació estarà disponible pròximament. 
 
La app ha estat anomenada com Alloro Andorra i dóna a conèixer tot el que passa al Principat pel que fa a accidents, cues, obres, radars fixos i informacions oficials. Aquest tipus d’informació s’obté amb la tarifa bàsica, que és totalment gratuïta i es troba a l’abast de tothom. 
 
Mentre que per altres serveis més especialitzats, com poder saber on es troben els controls de policia o els radars mòbils, cal inscriure’s a la seva aplicació en una tarifa plus, en la que s’ha de pagar 15 euros si es vol utilitzar el servei durant sis mesos o bé 25 euros si es fa servir durant 12 mesos. A més, l’aplicació compta amb un servei pro destinat exclusivament a conductors professionals de taxis, autocars, etc. 
 
Un sistema comunitari / Alloro Andorra funciona amb un sistema comunitari i solidari, en el que tothom hi pot participar gràcies a la geolocalització que tenen els smartphones. L’aplicació també està en cooperació amb el grup de Facebook Alloro Andorra. 

L’app està disponible en set idiomes i la seva finalitat és que els usuaris puguin obtenir la informació que necessitin al moment i que ells mateixos siguin els que publiquin les alertes i incidències de trànsit i mobilitat que es trobin pel Principat. Segons es destaca en la pàgina de l’aplicació, Alloro pot funcionar sense Internet. Tot i això, «precisa, evidentment, d’una connexió a Internet per llançar l’aplicació i actualitzar la base de dades d’alertes dels usuaris (amb una connexió wifi, per exemple). En tots els casos la connexió a Internet garanteix el flux de la informació de forma permanent i en temps real».
 
En relació a les dades personals, els creadors asseguren que les dades «seran tractades amb absoluta confidencialitat, no sent accessibles a terceres persones». Al mercat ja existeixen altres aplicacions d’aquest estil com Waze, que és l’app de trànsit i navegació més gran del món i la més utilitzada per a conductors. Tot i això, a hores d’ara, Alloro Andorra és una aplicació destinada només al públic del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT