PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

L’equip andorrà confia millorar la novena posició a Isola 2000

Quim Arimany, Miquel Font i Xavi Casas conformen l’equip, que competirà a la categoria B

Per JOAN JOSEP BLASCO

L’FMA va presentar ahir en roda de premsa l’equip que enviarà a la competició.
L’FMA va presentar ahir en roda de premsa l’equip que enviarà a la competició. | Maricel Blanch
El Trial de les Nacions té novetats importants en l’edició d’aquest any, que es disputarà a Isola 2000 (França). Els equips estaran formats per tres pilots, i no quatre, com fins ara, pel que tots els resultats seran puntuables per a la classificació, sense que es produeixin descarts. Andorra hi torna a ser representada en la categoria B, la segona per nivell.
 
El conjunt està format per Quim Arimany, Miquel Font i Xavi Casas. El cap d’equip és Pere Torres, mentre que Albert i Sergi Palau són els motxilers. La Federació Internacional de Motociclisme canvia la reglamentació, passant de quatre a tres pilots, i de tres a dos motxilers. Aquesta reducció es produeix per abaratir despeses als equips. La variació «ens pot ajudar», admet Arimany, que considera que «tenim molt bon equip. Intentarem fer el millor resultat possible». Un factor a favor està en les característiques del recorregut que es trobaran a l’estació francesa, que és similar al del Principat: «Les condicions del terreny ens beneficien perquè és similar al que solem entrenar».
 
La categoria A la formen només sis equips, que són l’elit mundial. Espanya torna a ser favorita, amb Toni Bou, Adam Raga i Albert Cabestany. Suma 22 títols, els últims dotze consecutius. També hi competeixen França, Anglaterra, Alemanya, Noruega i Japó. En el B, de nivell inferior, es troben una vintena de països. «És més fàcil i es produeixen resultats més ajustats», indica Casas, assegurant que «la motivació és màxima» i que «crec que podem fer un resultat bastant bo». El millor d’Andorra va produir-se el 2008, quan va concloure cinquena. Fa dos anys, quan va disputar-se a Sant Julià de Lòria, va ser novena. Aquell resultat és la referència. «Igualar-lo seria bo. L’objectiu és guanyar a Suïssa i colocar-nos en el setè o vuitè lloc», afirma Torres.
El Principat compta amb nous pilots, un fet que Josep Punti, president de la Federació Motociclista d’Andorra, celebra: «Tenim un planter de pilots que van pujant i ho estan fent bé. Això ens permet triar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT