PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Diccionari de relacions internacionals està en la fase final

Cultura i Termcat preparen les terminologies de les migracions i els drets humans

Per EL PERIÒDIC

El Ministeri de Cultura i el centre Termcat treballen en conjunt per elaborar el nou diccionari.
El Ministeri de Cultura i el centre Termcat treballen en conjunt per elaborar el nou diccionari. | EL PERIÒDIC
El Ministeri de Cultura, Joventut i Esports i el Centre de Terminologia de Catalunya (Termcat) col·laboren des de l’any 1997 amb l’objectiu d’elaborar i editar diccionaris, vocabularis, lèxics i terminologies per difondre els termes adequats en català d’especialitats esportives, mèdiques, científiques i tècniques.  
 
En aquest sentit, actualment i per tercer any, s’està col·laborant en l’elaboració del Diccionari de relacions internacionals que es preveu que estigui enllestit l’any vinent. Així mateix, el Servei de Política Lingüística i el Termcat treballen amb l’edició en línia de la Terminologia dels drets humans i la Terminologia de les migracions.  
 
Aquesta col·laboració s’emmarca en la política del Govern de mantenir relacions amb organismes estrangers a fi de garantir un desenvolupament òptim global de la llengua oficial d’Andorra i de fer créixer i promoure’n el seu vessant més científic.  
 
Fins a l’actualitat s’han editat nombrosos diccionaris i altres volums d’àmbit molt diversos com els esports, la infermeria, el turisme o el comerç.   
 
Servei de Política Lingüística / El Servei de Política Lingüística va néixer l’any 1988 amb els objectius de fer millorar el grau de coneixement del català de la població del país i augmentar-ne l’ús. Els punts bàsics de la seva actuació són «l’assessorament, la dinamització de la llengua i vetllar pel compliment de la legislació lingüística».
 
Amb aquesta premissa, el Servei de Política Lingüística fa estudis regularment sobre els coneixements i els usos lingüístics de la població i treballa amb organitzacions exteriors en diversos camps relacionats amb la sociolingüística.
 
Termcat / El Termcat és el centre de terminologia de la llengua catalana, creat el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. 
 
La seva missió és «coordinar l’activitat terminològica en llengua catalana, mitjançant la prestació de serveis de qualitat, la creació de productes terminològics i la normalització de neologismes, per garantir la disponibilitat de la terminologia catalana en tots els sectors de coneixement i d’activitat i per afavorir-ne l’ús». El Termcat, per disposició estatutària, és un consorci amb personalitat jurídica pròpia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT