PUBLICITAT

Andorra la Vella

Teixidó creu que «amb un quart lloc a Lone Peak» lligarà el podi a la general de la Copa del Món vertical

L’andorrà és el líder amb 87 punts més que el segon a falta de dues proves per tancar el calendari

Per Iván Moure

D’esquerra a dreta Ferrari i Lluch (FAM), Beal (Govern), Teixidó i Maestre (MoraBanc, ahir en roda de premsa.
D’esquerra a dreta Ferrari i Lluch (FAM), Beal (Govern), Teixidó i Maestre (MoraBanc, ahir en roda de premsa. | Maricel Blanch
Ferran Teixidó està gaudint d’un somni amb la primera posició de la provisional que ocupa a l’Skyrunner World series de curses de muntanya verticals. Un lideratge, per això, relatiu. Perquè es porten cinc curses disputades, en queden dues però segons la normativa només es compten els quatre millors resultats. Ell és l’únic del circuit que ha sigut present a totes les cites del calendari i vist el que han fet els seus rivals, va considerat que «amb un tercer o un quart lloc a Lone Peak [pròxima seu, el 2 de setembre vinent], crec que m’asseguraré el podi».
 
Són tres els rivals que considera més perillosos per treure’l de les posicions privilegiades. Tots són italians i els seus immediats perseguidors a la taula: Philip Goetsch, amb dues victòries en dos curses i 200 punts, Marco Moletto amb tres curses i 180 punts i Hannes Perkman amb dues curses i 166 punts. Moletto encara pot descartar un pitjor resultat; Perkman i Goestch no només no poden, sinó que hauran de disputar les dues proves que queden si volen mantenir-se al podi.
 
El corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme n’acumula 287. El marge és ample, però a partir d’ara ell no pot obtenir una posició pitjor que la setena per poder sumar punts. Ara mateix el seu pitjor resultat és un novè lloc, ja descartat perquè acumula cinc proves. Pot tatxar també 59 punts d’un altre vuitè lloc i 62 d’un setè. En tot cas, les travesses es fan impossibles de calcular, més tenint en compte que l’últim cita, Lone Peak, puntua un 20% més que la resta de curses, i per això Teixidó va deixar clar: «Acabar campió o no també depèn dels resultats dels altres. Jo m’oblido de tot això. Ja tinc la meva puntuació i ara toca millorar-la. De fet no sé ni quins rivals aniran a Lone Peak», va admetre.
 
Aquestes paraules les va pronunciar ahir en roda de premsa, a la qual va estar acompanyat pel seleccionador, Carlo Ferrari, el membre de la junta de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Josep Lluch, el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, i la representant de MoraBanc, Mireia Maestre. Aquesta no deixa de ser una mostra de recolzament que ell va voler agrair: «Sóc conscient de l’esforç que feu per nosaltres. Tinc clar que la meva situació crea pressió perquè ara sóc el punt de totes les mirades però estic preparat per a tot. Per acabar al davant o al darrere. L’objectiu a principi de la temporada era millorar i ja ho he fet. Ara em toca gaudir del moment».
 
Ferrari només va tenir paraules d’agraiment per a ell i els germans Casal, quart i cinquè en les curses Sky: «És un privilegi tenir-los. Ja començo a notar la responsabilitat de tenir esportistes d’aquest nivell, no és fàcil estar a la seva altura».
 
Lluch, de la seva banda, va apuntar el seu sentiment de «satisfacció, orgull i l·lusió. Si l’any passat va estar excepcional [va acabar la general segon] en aquest està immens».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT