PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia rep anualment entre 80 i 100 telèfons mòbils perduts

Apropiar-se d’un telèfon trobat al carrer pot suposar una multa de 400 euros

Per m.c.

La pèrdua de mòbils, així com de molts altres objectes –entre ells pertinències de les més estranyes que un pugui imaginar que es poden arribar a extraviar–, porta els agents del cos a atendre moltes visites de ciutadans que, ja sigui per solidaritat, pensant en allò de «no facis el que no vols que et facin» o bé per temor a la multa que els pot caure de ser trobats amb quelcom que no és seu, van omplint el departament d’objectes perduts. Només la troballa d’aparells telefònics mou una mitjana de 90 persones cada any, que s’apropen a l’edifici de l’Obac amb aquesta finalitat de retornar coses que no els pertanyen.
 
Tal com constaten des del servei de seguretat, on compten amb un departament dedicat exclusivament als objectes perduts, cada any es retornen als seus despatxos entre una vuitantena i 100 telèfons mòbils extraviats als carrers i instal·lacions o transports tan públics o privats del país. 
 
Aquest número no correspon necessàriament a la xifra total de pèrdues que tenen lloc al llarg d’un any, perquè no tothom té el mateix sentit de la solidaritat, no obstant el nombre de retorns que es produeixen cada any pel que fa a mòbils podria sorprendre només si es pensa que es tracta d’un nombre baix. Apropiar-se, concretament d’un telèfon, pot comportar un ensurt per a la butxaca de qui se’l queda. Malgrat no haver estat una apropiació indeguda, ni tan sols haver tingut un caràcter de voluntarietat, quedar-se amb aquests productes electrònics pot derivar en una multa considerable, superior al preu de la majoria de telèfons mòbils al mercat.
 
Constatar la pèrdua/ La persona que perd el seu aparell pot recórrer a la Policia. Si el telèfon no ha estat portat a la centraleta d’objectes perduts ni apareix a l’indret on havia estat oblidat, queda una tercera opció. El qui ha patit el descuit pot interposar una denúncia de pèrdua al cos de la Policia. Aquesta, a través d’un número que es troba a la caixa de venda del telèfon que el propietari a de dur quan posa la demanda, pot arribar a localitzar-lo en col·laboració amb Andorra Telecom. Així, tan bon punt s’engega novament el mòbil, pot ser localitzat. Els agents procedeixen aleshores a la cerca de la persona qui l’ha trobat i se l’ha quedat en comptes de retornar-lo. 
 
Aquesta acció pot arribar a comportar, per al qui troba i no torna, una multa d’aproximadament 400 euros per apropiar-se d’una propietat aliena, tot i que la troballa no hagi estat cercada. Si la persona qui perd el telèfon posa una denúncia, a més, encara que passin sis mesos després de la pèrdua, si encén el telèfon trobat, pot ser que rebi una visita dels agents. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT