PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Koldo i el dilema del ‘9’

Aaron Sánchez s’ha trencat el creuat anterior i no hi ha gaires opcions més per a la punta d’atac

Per Iván Moure

Aaron Sánchez amb la pilota en un partit amb la selecció sub-21, l’any passat a l’Estadi Comunal.
Aaron Sánchez amb la pilota en un partit amb la selecció sub-21, l’any passat a l’Estadi Comunal. | Tony Lara
Andorra iniciarà el camí cap al Mundial 2018 de futbol de Rússia el pròxim 6 de setembre contra Letònia a l’Estadi Comunal. La primera prova de foc per al nou projecte de Koldo Álvarez es presenta complicada. Hi ha un dilema amb la posició de punta. Aaron Sánchez es va trencar el lligament creuat anterior del genoll el dissabte de la setmana passada i li esperen almenys sis mesos de recuperació. 
 
El nou home-gol de l’FC Andorra es perdrà amb tota seguretat els quatre partits de Premundial que queden d’aquest any i arribarà justet al primer del 2017, el 25 de març davant Illes Fèroe. Des que va debutar contra Xipre a casa (derrota per 1-3) el 12 de juny de l’any passat, ha estat titular en quatre dels sis partits que ha disputar la tricolor des de llavors. Aaron es presentava com la referència en la punta d’atac de la tricolor, però sense ell, caldrà buscar altres solucions. I l’empresa no es presenta fàcil perquè no hi ha gaires alternatives. Per a Letònia, Koldo l’haurà de trobar en disset dies.
 
Gabi Riera sembla ser el que més números té. Fins la irrupció d’Aaran, era ell l’amo (gairebé) absolut d’aquesta posició i havia estat titular en partits oficials en quatre partits de cinc de la fase passada. Anant més enllà, l’única vegada que Koldo no va donar l’alternativa en tot el Preeuropeua Aaron o Riera va ser contra Bòsnia a casa, on va fer jugar Sebas Gómez d’inici fins el minut 59, que va fer entrar el golejador del Don Denis Santa Coloma.
 
Andreu Matos, Carlos Gomes i Ivan Lorenzo han estat els que darrerament també han postulat per la posició de punta. En l’amistós del passat mes de març contra Moldàvia (derrota per 0-1), Lorenzo va jugar 85 minuts i Carlos Gomes els últims 5. En els altres dos del maig contra Azerbaidjan (0-0) i Estònia (0-2), Aarón va ser alineat d’inici i Matos el va substituir a la segona part, acumulant gairebé una hora d’experiència amb l’absoluta. 
 
Justament llavors, el seleccionador va indicar: «Per això serveixen els amistosos, cal  veure altres alternatives en acció per si es produeix alguna baixa per lesió, sanció o decisió tècnica». I també va assenyalar: «Tots els que han vingut han aprofitat la seva oportunitat». 
Lorenzo sempre ha estat una peça de banda per al seleccionador, Carlos Gomes i Matos gairebé no tenen rodatge amb l’absoluta i Sebas ja ha superat els 30 anys i tot i el grau d’experiència que té no ha comptat pràcticament res per a Koldo en els últims dos anys i Matos.
Per a la convocatòria per a Letònia, que en principi es farà pública el pròxim dilluns, no hi haurà cap novetat a la convocatòria. Es veuran cares no habituals, però que ja han estat convocats en els darrers amistosos. Així doncs no es presenta cap altra opció que la dels cinc ja citats i quan es faci pública la llista definitiva, encara es reduirà més. Amb tot, els dubtes sobre qui farà d’Aaron planejaran fins l’últim dia.
 
Víctor Rodríguez, sancionat / També es presenta un problema la baixa de Víctor Rodríguez, que arrossega una sanció per la targeta vermella que va veure contra Bòsnia. Fins llavors, el jugador del Don Denis portava quatre partits consecutius de titular. En tot cas, Koldo disposa de diverses alternatives en la posició d’interior esquerre per tant es preveu com una baixa important, però en cap cas serà un dilema al seleccionador.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT