Sant Julià de Vilatorta

MoraBanc-Barça: A l'agost és massa rival

El MoraBanc aguanta un quart d’hora contra el Barça i el físic passa factura amb dos partits en 24 hores

Rice tira a cistella defensat per Stevic (dorsal 23) i Antetokounmpo (43), ahir a Sant Julià de Vilatorta. | ACB.COM
El Barça Lassa va ser massa rival 24 hores després de jugar contra el Reial Betis. Una cita contra un equip d’aquestes dimensions a l’agost, segons es va veure ahir, queda clar que arriba massa d’hora i es paga amb una derrota contundent.  Derrota per 80-54 per a un MoraBanc que va plantar cara durant un quart d’hora. Després, monòleg del Barça.

La derrota voluminosa es podria haver intuït als primer sis minuts, en què el MoraBanc va ser incapaç d’encertar amb una sola cistella i el Barça es va escapar amb un 11-0. Peñarroya ja havia demanat temps mort quan els blaugrana en duien 7 punts, però els tricolors van trencar el malefici amb tres cistelles seguides de Nacho Martín, una esmaixada de hollywood d’Antetokounmpo i un moviment de Toncinic per acabar arreglant l’assumpte i posar punt i final al primer quart ja ficats de ple en el partit: 13-11.

Va continuar al segon quart la fulminant reacció del MoraBanc, que abans dels cinc minuts ja manava per 18-19. En vuit minuts li havia fet un parcial de +12 punts a tot un Barça. Sí. Però allà es va acabar tot. Els de Bartzokas ja no van concedir ni una més.

Un dels nous, Rice, va fer cinc punts seguits per tornar a agafar distàncies (25-19) i tot i un tap espectacular d’Antetokounmpo al  jove pivot Sena, el MoraBanc no va poder evitar anar al descans nou per sota (33-24).

A la represa, l’equip tricolor va abusar massa del tir de tres i no n’entrava ni una, mentre el Barça anava a la seva, també amb algunes imprecisions en atac que van acabar en pèrdues –o bones accions en defensa del MoraBanc però, tot i així, de nou de la mà de Rice va deixar el triomf enllestit amb un 58-39. 60-42 a l’acabament del tercer quart.

Poc al·licient tenia el darrer quart amb aquest marcador. Tampoc hi va haver gaire més. Peñarroya va continuar repartint minuts entre els seus, el Barça també, però sempre controlant la situació per si el MoraBanc tornava a fer de les seves com al final del primer quart i el principi del segon. Fins que va sonar la botzina amb un 80-54 al lluminós. «Partit en el qual els dos primers quarts el nostre treball ha estat interessant, però ha quedat clar que per les cames, el físic i el que portem de pretemporada, no estem preparats per jugar dos partits seguits», va indicar un Peñarroya per al qual el més important és que «acabem la segona setmana bé, amb salut, amb la càrrega que tocava i agafant informació».

Triomf ajustat contra el Betis en l’estrena

Vuit jugadors debutaven dissabte amb la samarreta del BC MoraBanc Andorra en el primer partit de la pretemporada contra un Real Betis Energía Plus que a banda del seu nom –ex Sevilla Baloncesto– també ha muntat un bloc amb molta cara nova, entre els quals no hi era Vojdan Stojanovski.

Jelinek va exhibir el seu talent, Stevic va ser el millor tricolor aportant veterania i cistelles i molt bé el complement als entrenaments Toncinic, sobretot fins el descans. Petits detalls van permetre els tricolors marxar al descans en avantatge, però un parcial al tercer quart de 24-13 va permetre la remuntada dels andalusos, que van arribar a guanyar de 9 (59-50) però una bona defensa al final va concedir un bon regust en el debut, amb victòria. H