PUBLICITAT

Puigcerdà

Unió de Pagesos exigeix mesures davant la sequera

El sindicat alerta que a la Cerdanya fa un mes que no poden regar

Per EL PERIÒDIC

Sequera a les pastures.
Sequera a les pastures. | UNIÓ DE PAGESOS
Unió de Pagesos va advertir ahir que la greu sequera que viu Catalunya aquest estiu està afectant la ramaderia catalana, ja que a la manca de pastures i farratge a les zones de secà cal afegir-hi la manca d’aigua a les fonts, que obliga a transportar cisternes per abeurar els ramats. La sequera també ha provocat restriccions en zones de regadiu i en algunes comarques com la Cerdanya, que ja fa més d’un mes que no poden regar, tal com va informar Ràdio Seu. 
 
El sindicat recorda que a més del sobrecost econòmic que comporta la compra complementària d’aliment per als ramats i el transport d’aigua, cal tenir en compte les pèrdues de producció ocasionades per la debilitat en què es troben els animals. A la sequera d’aquest estiu s’afegeix a altres factors, com el fet que els animals ovins i bovins han estat vacunats contra la malaltia de la llengua blava, que també els debilita i sovint els fa perdre fertilitat.
 
Unió de Pagesos calcula que a les comarques centrals s’ha perdut el 100% de la collita de farratge en secà per ensitjar, cosa que suposa uns 35.000 quilos per hectàrea de farratge de blat de moro que es deixarà de produir i que s’haurà de comprar a un preu de 0,03 euros el quilo. Aquest import comporta una despesa de 1.050 euros per hectàrea.
El sindicat agrari i ramader demana al Departament i al Ministeri d’Agricultura que posin en marxa mesures per compensar el sector davant les greus afectacions de la sequera. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT