PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Campanya per controlar l’excés de passatgers als autobusos

La Policia constata que en ocasions se supera el nombre permès

Per EL PERIÒDIC

Un passatger del transport públic consulta els horaris de pas dels autobusos de línia.
Un passatger del transport públic consulta els horaris de pas dels autobusos de línia. | ALEX LARA
El Cos de Policia iniciarà dilluns vinent a les set del matí una campanya de circulació per controlar el nombre de passatgers que utilitzen els autobusos en un mateix viatge. Segons ha informat la Policia a través d’un comunicat, «s’ha constatat en algunes ocasions que certs conductors del transport públic sobrepassen el nombre màxim de passatgers» que està permès en els seus trajectes. Aquest fet, asseguren, «causa una manca de seguretat» per les persones que utilitzen el servei i que «sovint han de viatjar dempeus quan el vehicle per les seves característiques no ho preveu». En base a l’article 71.1 del Codi de Circulació, els agents controlaran els vehicles destinats al transport col·lectiu de passatgers en el marc d’aquesta campanya.

La campanya també servirà per controlar l’excés del soroll de vehicles, com els vehicles estacionats durant més d’un minut que no parin el motor. En el primer cas, el Departament de Policia informa mitjançant la mateixa notificació que darrerament ha rebut diverses queixes per part de la ciutadania a causa de l’excés de producció de soroll de turismes i motocicletes que circulen tant de dia com de nit per les carreteres del Principat. Amb la finalitat d’intentar solucionar aquesta problemàtica, la direcció del cos farà un control dels vehicles que produeixen més soroll del permès a la via pública. Basant-se en el contingut dels articles 196 i 171 del Codi de Circulació, la policia sancionarà tots els conductors que superin els límits de soroll en decibels permès o que presentin irregularitats en el sistema d’escapament dels seus vehicles, siguin turismes o motocicletes.
Paral·lelament i en relació al segon cas esmentat, la Policia afirma que hi ha autobusos i taxis que s’estacionen en les parades destinades a aquests serveis públics amb el motor en marxa durant llargs períodes de temps. Aquest fet provoca que «emetin innecessàriament gasos contaminats a l’atmosfera», posen de manifest els agents.

Amb l’objectiu també de mirar de buscar sortida a aquest conflicte i tenint en compte l’article 65.3 del Codi de Circulació que diu que «qualsevol vehicle en situació d’estacionament ha de romandre amb el motor parat», així com la definició d’estacionament de l’article 1.23 del mateix codi que apunta que «pot considerar-se estacionament la parada que tingui una durada superior a dos minuts», durant la campanya també es controlarà i sancionarà tots aquells conductors d’autobusos i taxis que infringeixin aquestes normes.

La campanya específica de circulació que servirà per controlar aquests tres aspectes relacionats amb el transport públic i el soroll a les vies començarà dilluns 26 de setembre a les set del matí i finalitzarà el diumenge 23 d’octubre a les set de la tarda. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT