PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern externalitza la gestió de la gossera

El motiu rau en el pronunciat descens de feina del últims anys

Per marc solanes

Dos cans de la gossera oficial.
Dos cans de la gossera oficial. | El Periòdic
la gossera i la gatera nacionals, situades a Sant Julià de Lòria, a prop de la frontera, sortiran a concurs per a la seva externalització en motiu de la davallada d’animals que s’han acollit en els últims temps «gràcies a la feina que han dut a terme les associacions», motiu pel qual  no cal destinar-hi dos professionals que formin part de l’Administració, segons va anunciar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
 
Amb l’objectiu de poder realitzar el procés amb garanties suficients, el Govern ha aprovat el Reglament de funcionament de la recollida d’animals i de la gossera i la gatera oficials, reglament que respon al desenvolupament de la nova Llei de tinença i de protecció d’animals.
 
Segons va explicar Cinca en la compareixença d’ahir, «l’eficiència en la gestió dels serveix que es prestaven ha provocat un descens important de la feina, pel que s’ha decidit que el Govern aturi el subministrament de recursos permanent que es duia a terme fins ara».
 
Els dos funcionaris que formen part de l’equip de treball, per la seva banda, passaran a realitzar feines d’inspecció en qüestions relatives a la tinença d’animals, àmbit en el qual, segons el ministre, «sí que cal destinar recursos». 
 
Malgrat encara no han quedat paleses les condicions de la concessió que es durà a terme, el portaveu ha desvinculat completament aquest fet de possibles qüestions econòmiques. Encara més, explicava que aquesta decisió respon a l’objectiu d’optimitzar el seu ús ja que es preveu que l’empresa licitadora pugui oferir diferents activitats relacionades amb el món dels animals de companyia al mateix temps que es mantinguin els serveis públics existents. «No es tracta de retirar recursos destinats a aquest àmbit en concret», va puntualitzar, «però no té sentit tenir dues persones treballant-hi si està mig buida».
Actualment, a la gossera hi ha una mitjana d’una desena de gossos en espera d’adopció. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT