PUBLICITAT

El món literari del Pirineu es troba de nou a Organyà

  • La Festa del Llibre presenta una vintena d'autors i convida l'escriptora Moliner
  • Els premis Homilies han rebut aquest any un total de 125 treballs
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Presentació del premi literari Homilies d'Organyà. Foto: EL PERIÒDIC

Organyà torna a ser avui i demà el centre de la literatura de muntanya, amb la Festa i Fira del Llibre Pirinenc. L'esdeveniment combina la presentació d'una vintena de novetats d'autors pirinencs amb la promoció de productes artesans locals i la presència aquest any de l'escriptora Empar Moliner. L'autora vallesana serà l'encarregada de llegir l'Homilia Laica i participarà prèviament en un esmorzar literari.

Demà a la nit també es lliurarà els Premis Homilies, que mantenen el nivell de convocatòria amb 125 treballs presentats. El premi Josep Grau i Colell de Poesia és el que ha despertat més interès, amb 33 treballs lliurats. De la seva part, s'ha rebut 29 originals per al Premi Pirineu de narració, 28 per al de Joves Autors, 28 més per al Lletres de Dona, vuit per al de Gent Gran i quatre per al de treballs d'estudiants d'institut.

L'escriptor urgellenc i portaveu del certamen, Isidre Domenjó, es va mostrar ahir satisfet de la resposta dels autors. Tot i això, Domenjó no descarta canviar les bases per augmentar la participació, ja que aquest any hi ha hagut un lleu descens. Els dos anys anteriors s'havia arribat a 136 treballs presentats.

MERCAT
L'esdeveniment inclou un mercat de llibres, amb estands de les editorials Andorra, Garsineu i Salòria. A més a més, hi haurà una mostra de llibres antics sobre el Pirineu.

Entre els convidats hi ha els an- dorrans Josep Bazán, Claude Benet i Sergi Mas, els cerdans Manel Figuera i Sol Gasch i Alfred Pérez, el ribagorçà Carles Barrull, el berguedà Climent Forné i els alturgellencs Joan Graell, Marcel Fité i Joan Aixàs.

Cal recordar que la festa s'ha inclòs per primera vegada al catàleg de Fires del Llibre de Catalunya, del qual se n'han editat 25.000 exemplars.

D'aquesta manera, l'Institut Català d'Indústries Culturals reconeixia ara fa tres mesos la fira literària alturgellenca entre les deu més destacades del país i la beneficia d'una gran plataforma de difusió. L'alcalde d'Organyà, Antoni Fiol, creu que aquest fet marca "la consagració de la trajectòria dels actes, orientats a atansar la cultura pirinenca i fer difusió dels escriptors i les editorials del territori". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT