PUBLICITAT

En marxa el primer congrés professional de cuina de muntanya

Les jornades han arrencat amb un diàleg entre els xefs amb estrella Michelin

Inauguració de Gastropirineus.
Inauguració de Gastropirineus. | RÀDIOSEU
L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va inaugurar ahir Gastropirineus, les primeres jornades professionals de gastronomia i de la cuina dels Pirineus, que es duen a terme fins aquest dimarts a la sala Sant Domènec, i va donar la benvinguda als experts i cuiners representants de totes les comarques catalanes del Pirineu presents durant aquestes dues jornades, subratllant que «la Seu d’Urgell és l’única ciutat d’Europa amb tres productes amb Denominació d’Origen Protegida».
La jornada es va iniciar amb un missatge de suport a Gastropirineus que va fer arribar, en vídeo, el Celler de Can Roca, i un diàleg entre els xefs dels restaurants amb estrella Michelin. Entre d’altres sessions teòriques i pràctiques,  en l’apartat de cuina en directe de Gastropirineus, el cuiner Pep Nogué va elaborar un plat amb l’IGP Vedella dels Pirineus, mentre que restaurants del Ripollès van cuinar receptes amb cavall pirinenc català.
Gastropirineus és la primera acció transversal concebuda per potenciar, promocionar i posar en valor la cuina i la gastronomia del Pirineu català.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT