PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Esbart Dansaire celebra deu anys com a associació

L’espectacle serà al Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Per El Periòdic

Espectacle de celebració del 35è aniversari de l’Esbart.
Espectacle de celebració del 35è aniversari de l’Esbart. | ANA
L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella repassa els seus darrers deu anys com a associació cultural durant la segona part de l’espectacle 25+10 (de ballet folkòric) que tindrà lloc demà dia 20 de novembre a les 18 hores al Centre de Congressos de la capital –amb l’entrada totalment gratuïta. Més de 65 dansaires pujaran a l’escenari per interpretar danses com la del Dimecres de Cendra,el Gegant del Pi, els Nans Vells de Berga, la Muntanyenca i el Tricoter. L’espectacle seguirà amb les danses que van coreografiar l’any 2015 en el festival De la cobla al folk en què van utilitzar músiques amb instruments més tradicionals del grup El Pont d’Arcalís com la cançó La Mariana, el Xotis d’en Jaume Xic i Dues polques. Per altra banda, també representaran la Polka d’ URSS i Lamiak dels Stukat del Bolet i la cançó De pares a fills del grup Els Catarres.
 
A més, l’Esbart Dansaire va commemorar aquest any el seu 35è aniversari amb la celebració de dos festivals i la representació del país al Cheonan World Dance Festival 2016 a Corea del Sud. El primer festival va tenir lloc el passat 1 de maig, on van fer un recull dels primers 25 anys de l’Esbart, en què hi va haver tres direccions diferents al capdavant i un munt de dansaires que van marcar aquella primera etapa.
 
L’Esbart va ser fundat l’any 1981 per Rafael Miranda i es dedica, fonamentalment, a la recerca de danses andorranes i tradicions ja perdudes per portar-les a l’escenari, representant una part important de la cultura del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT