El MoraBanc s'allunya més del novè lloc

El MoraBanc se situa a dos triomfs i un partit menys d’un Gran Canària que marca el tall amb la zona de ‘play-off’

Walker amaga el tir i enganya Bendzius, que vol taponar-lo, dissabte a la nit al Poliesportiu. | Albert
El BC MoraBanc Andorra ha augmentat a dues les victòries de marge respecte de la novena posició, la que marca el tall amb les places de play-off. Qui ocupa aquesta posició és el Gran Canària, que ahir va caure contra el Reial Madrid l’endemà de la victòria contra l’Obradoiro dels de Joan Peñarroya, que a sobre tenen un partit menys.

Aquest triomf permet també als tricolors ascendir a la quarta posició aprofitant la derrota del València a la pista de la Penya. Per davant, Barça i Madrid amb balanç de 7-1 i Tenerife, amb un 7-2 que el MoraBanc pot igualar. El pròxim diumenge, visita a Fuenlabrada.

El BCA sap patir per doblegar una de les seves bèsties negres

Veient la formidable ratxa del MoraBanc al Poliesportiu, on havia deixat KO el Gran Canària, el Bilbao, el Múrcia i Joventut, semblava que la visita de l’Obradoiro hauria de ser bufar i fer ampolles. Però ja havia alertat Joan Peñarroya el dia de la prèvia: «Si se’ns passa pel cap que ve un rival feble, l’hòstia serà tremenda». I no anava molt desencaminat. L’equip tricolor va haver de treballar de valent i saber patir per mantenir-se invicte al Poliesportiu i acabar amb una de les seves bèsties negres, un rival que la temporada passada i fa dues havia guanyat els quatre enfrontaments contra els tricolors.

Ja d’inici, els de Moncho Fernández van marcar un ritme de joc que caracteritza més els tricolors: ràpid en les possessions, ofegant en defensa... En sis minuts manava 9-14.  Jelínek –espès en el global, però decisiu als primers deu minuts– i un immens Albicy –tretze assistències més per al rei de l’ACB en aquest apartat– van agafar els comandaments per cloure el primer parcial amb un ajustat 21-18.

La línia ascendent dels de Peñarroya es va perllongar al segon quart, ja amb un joc més coral, amb tothom aportant en anotació, amb una defensa que obligava a l’Obradoiro a tirar en nombroses ocasions en situacions incòmodes, fins arribar a una màxima renda de setze punts (45-29, minut 17).

Fins el descans, però, els gallecs van fer un parcial de 0-5 i a la represa van caure tres triples consecutius més que resetejaven tot el que havia passat fins llavors. 45-43 i començava un nou partit de 19 minuts. Aquí va començar un intercanvi de cops de més de cinc minuts que van permetre l’Obradoiro situar-se per davant amb un triple de McConnell (56-58, minut 27) però Nacho Martín i un Stevic que continua sent el que era a la pista després de la lesió, van ajudar a un parcial de 9-0 per entrar al darrer quart set per sobre (65-58).

No estava tot dit, ni molt menys. Els gallecs van anar aguantant al voltant dels nou punts de marge i amb dos triples de Bendzius i McConnell van arribar als dos últims minuts encara vius (84-79). El MoraBanc, però, va tenir el cap fred, va saber mantenir les diferències gràcies a la defensa tot i algunes errades des del tir lliure, per signar la sisena victòria en vuit partits.