PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Hospital de Meritxell incorpora un oncòleg a temps complet

Santiago Albiol visitava fins ahir només un dia a la setmana

Per EL PERIÒDIC

El president d’Assandca, Josep Saravia..
El president d’Assandca, Josep Saravia.. | EL PERIÒDIC
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell disposa des d’ahir d’un metge especialista en oncologia a temps complert, després d’haver tancat l’edicte publicat l’octubre passat. 
 
El Dr. Santiago Albiol, l’oncòleg que fins ara visitava un dia a la setmana a l’hospital, s’ha incorporat a ple temps. Segons explica el SAAS en un comunicat, la presència del Dr. Albiol a ple temps «permetrà ampliar els dies de consulta i fer un seguiment més proper dels pacients de l’àrea oncològica». Aquesta incorporació havia estat una constant reivindicació de l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca) des que es va constituir ara fa gairebé dos anys.
 
La detecció precoç és un factor determinant en el tractament del càncer. Segons lamentava el president d’Assandca, Josep Saravia, «no pot ser que una persona a qui fan l’anàlisi el dia 8 hagi d’esperar fins el 15 de la propera setmana per conèixer-ne els resultats perquè «els professionals en la matèria únicament passen consulta al Principat dues vegades a la setmana».
 
 Segons va explicar a EL PERIÒDIC, «és incomprensible» és pràcticament mostra de negligència: «Les hores, fins i tot els minuts, són determinants en aquests casos». Sovint, el pacient ha d’esperar fins i tot dues setmanes perquè el dia de la cita amb el metge coincideix amb un dia festiu. Això és inconcebible en un procés on la precocitat és primordial per a la vida de l’afectat i, consegüentment, és imprescindible i gairebé forçosa el fitxatge d’un oncòleg.
 
La incorporació del Dr. Albiol ha de facilitar les visites als malalts de càncer i dóna resposta a la reclamació d’Assandca.
 
L’associació demana també fer participar un psicòleg en l’equip de metges que du a terme el seguiment dels pacients a Andorra, opció que el Ministeri de Salut també té instal·lat en la via de la valoració. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT